Sense Categoria

Decomissen més de 1.000 quilos de caragols dies abans de l’Aplec

LleidaDiari
  • maig 21, 2015
  • 2 min read
Decomissen més de 1.000 quilos de caragols dies abans de l’Aplec

Decomissen més de 1.000 quilos de caragols dies abans de l’Aplec| Redacció – Fotografia: Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha decomissat més de mil quilos de caragols en tres magatzems de Lleida que estaven preparats per a la seva venda il·legal, presumiblement per l’Aplec del Caragol d’enguany, que se celebra la setmana que ve, segons ha informat el cos de seguretat.

La primera pista sobre aquesta venda sense control va arribar per una associació de criadors de caragols que va al·legar tenir coneixement que a la ciutat es podria estar duent a terme venda il·legal, sense cap tipus de control sanitari.
 

Realitzades la inspeccions, es van aixecar diverses actes denúncies a tres persones físiques per la venda de caragols (varietats Otala Lactea i Bover), per manca d’etiquetatge i de registre sanitari, entre d’altres. Els denunciats, tots ells veïns de Lleida ciutat, no van poder acreditar documentalment estar en possessió del registre sanitari per a la manipulació i distribució d’aquests animals, ni per exercir cap activitat de compra-venda.

 

Les actes van ser remeses als Serveis Territorials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els quals després de diverses comprovacions van ordenar la destrucció dels caragols intervinguts.

 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *