Sense Categoria

Declararan zona catastròfica els territoris que hagin patit grans incendis el 2022

LleidaDiari
  • agost 22, 2022
  • 2 min read

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres d'aquest pròxim dimarts aprovarà una declaració de zona catastròfica per a «tots aquells territoris que han estat assolats pels grans incendis patits al llarg d'aquest any».

 

En declaracions aquest dilluns des de Castelló després de visitar la zona afectada pel foc de Begís que ha cremat 20.000 hectàrees, Sánchez ha destacat que enguany els grans incendis han devastat més de 223.000 hectàrees a l'estat espanyol mentre que l'any anterior van ser unes 51.000. El cap de l'executiu ha remarcat que aquest és l'estiu més càlid des que existeixen dades fiables i que es preveu que la situació empitjori els pròxims anys per l'emergència climàtica.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

El govern espanyol declararà zona catastròfica tots els territoris que hagin patit grans incendis el 2022 | LleidaDiari.cat

 

Sistema de protecció civil per abordar la problemàtica

En aquest sentit, Sánchez ha dit que cal reforçar el sistema de protecció civil per abordar la problemàtica i ha demanat als grups parlamentaris al Congrés que «abandonin qualsevol lluita partidista» per lluitar «contra l'enemic comú» que són els incendis. Per això, el president espanyol ha reclamat suport a la convalidació del decret amb mesures urgents en matèria d'incendis que es debatrà dijous al Congrés i que obliga les autonomies a elaborar abans de tres mesos plans de prevenció i extinció d'incendis i fixa prohibicions per evitar focs.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *