Ja hi ha data per l’inici de la campanya de vacunació de la Covid-19 i la grip

La campanya de vacunació de la covid-19 i la grip començarà a partir de l’última setmana de setembre, una abans del previst, segons han acordat aquest dimarts el ministre de Sanitat i els consellers autonòmics del ram en el marc de la Comissió de Salut Pública celebrada avui. Fonts del Ministeri han explicat que en les darreres setmanes s’ha detectat «un augment lleuger, que s’està estabilitzant» de casos de covid-19. La taxa “ronda” els 130 casos per cada 100.000 habitants a l’Atenció Primària, 3 dels quals necessiten hospitalització. A l’actualització del document de recomanacions de vacunació aprovat avui s’aclareix que la campanya començarà a partir de l’última setmana de setembre i durant l’octubre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa a la població diana, s’hi inclou el personal «d’establiments sanitaris», com per exemple les persones que treballen a farmàcies.

De la seva banda, fonts dels Departament de Salut han indicat que en el cas de Catalunya ja era una previsió feta començar la campanya per les residències a finals de setembre, de tal manera que no hauran d’avançar cap tasca.