El Dansàneu segueix el seu curs com a centre cultural enmig del Pirineu

El monestir de Santa Maria d'Àneu, al Pallars Sobirà, ha estrenat aquest dimarts la conferència cantada 'Mil Sibil·les' amb Maria Arnal, Eduard Escoffet i José Luis de Vicente i el concert del grup de folk i electrònica Tarta Relena.

 

El festival Dansàneu arriba al seu equador amb un encàrrec del festival al pianista luxemburguès Francesco Tristano amb els ballarins Iratxe Ansa i Igor Bacovich, els quals cercaran la inspiració en els serafins de Santa Maria d'Àneu per omplir una tela en blanc des d'on partir de zero i desenvolupar un diàleg entre els tres artistes. Un nom destacat d'aquest dimecres és el de Joana Serrat que presentarà les cançons del seu disc 'Hardcore from the Heart'.

Imatge d'un espectacle del Dansàneu

Santa Maria d'Àneu s'estrena com a escenari del Dansàneu amb Maria Arnal i Tarta Relena | LleidaDiari.cat

 

 

Iratxe Ansa (Premi Nacional de Dansa l'any 2020 en la modalitat d'interpretació) i Igor Bacovich són els creadors de la companyia Metamorphosis Dance, amb la qual despleguen els seus propis projectes després d'haver passat per algunes de les companyies més prestigioses d'Europa. En aquesta ocasió, sumen el seu talent al de Francesco Tristano, un músic versàtil sense fronteres ni prejudicis.

 

La cantautora vigatana Joana Serrat

La cantautora vigatana Joana Serrat presentarà amb banda (The Great Canyoners) les cançons del seu multipremiat disc 'Hardcore from the Heart' (Premi Enderrock de la Crítica al Millor disc en llengua no catalana 2021). Gravat a Texas, les noves cançons recorren a teclats i capes de so per acompanyar lletres que parlen amb serenitat d'enyorança i de trencaments. L'artista deixa enrere etiquetes i estampa una veu personal i emotiva.

 

El ballarí Toni Jodar oferirà a l'església de Sant Joan d'Isil una conferència ballada amb el títol 'Tra Tra Tra: tradició, transmissió, traïció' una proposta i exploració singular on el ballarí observa les influències mútues entre la dansa contemporània i tradicional, com un acte ja no de traïció per a cap de totes dues, sinó d'amor incondicional a tota la dansa.

 

31a edició del Dansàneu

En la seva 31a edició, normalitzada després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques, el Dansàneu, que l'any passat va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, programa una trentena d'espectacles amb artistes d'alt nivell, nacionals i internacionals, que situen el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre. Als eixos temàtics de dansa, música i patrimoni, s'hi sumen aspectes com la memòria democràtica i la reivindicació de l'accés a la cultura per part de la població aneuenca en el context d'un territori sense equipaments escènics.