L’escola lleidatana que ofereix la primera i única titulació oficial de Dansa Urbana que existeix a Espanya

L’escola Dancescape de Lleida es prepara per a un nou curs amb les inscripcions obertes actualment i les proves d’accés, que es realitzaran el 30 de juny, per accedir a la primera i única formació reglada en dansa urbana en tot l’estat, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Dansa Urbana.
Els fundadors de l’escola Dancescape, Xavi Blanco i Sandra Macià fa molts anys que lluiten per aconseguir la titulació reglada, fins que, juntament amb 2 altres escoles de Catalunya, el 2022 van aconseguir que el programa d’estudis fos reconegut amb la titulació oficial de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta fita obtinguda amb anys d’esforç i lluita per la professionalització d’aquesta especialitat, Dancescape celebra aquest any el seu 20è aniversari i es consolida com a centre de formació de referència en dansa urbana de tot Espanya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els continguts del Cicle ofereixen els i les alumnes l’oportunitat de posicionar-se com a tècnics experts en danses urbanes gràcies a l’obtenció de l’única titulació oficial de Dansa Urbana que existeix a Espanya. La duració del Cicle és de dos anys, i els alumnes de la primera promoció finalitzaran el juny del 2023 el primer curs del Cicle, i a finals del 2024 sortirà la primera fornada de titulats.

 

El curs vinent 2023-2024 començarà la segona promoció, per la qual s’espera la inscripció d’alumnes de Lleida, d’arreu de Catalunya i també d’arreu territori espanyol. Per accedir al cicle es requereix els estudis de l’ESO i superar les proves d’accés, que es realitzaran el dia 30 de juny a les instal·lacions de l’escola, a l’Avinguda Sant Ruf 41. Dancescape també ofereix el curs preparatori per a les proves d’accés per les persones que ho necessitin.

 

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Dansa Urbana és un programa de formació intensiva de 1.400 hores en el que els i les alumnes adquiriran, a banda classes pràctiques de dansa urbana, classes teòriques d’anatomia, formació laboral, organització d’esdeveniments i anglès, i pràctiques en empresa. Un pla docent dissenyat perquè els i les alumnes siguin capaços d’adaptar-se i donar resposta a les diferents oportunitats laborals que puguin sorgir, i amb una titulació oficial que avali els seus coneixements i sostingui la seva professionalització.

Entre les sortides professionals, els i les alumnes podran exercir com a professionals de la dansa urbana, com a docents de dansa urbana a centres d’ensenyaments oficials, tant en l’àmbit nacional com internacional i com a productors artístics i executius especialitzats en danses urbanes. L’escola de dansa urbana Dancescape de Lleida, compta amb una cantera de professionals i exalumnes reconeguts com Claudia Riera, ballarina de Lola Índigo des de fa ja 5 anys, o Marçal Font que actualment està treballant com a coreògraf i ballarí a Madrid d’Aitana Ocaña, entre altres.