Cultura

CurtÀneu celebra la VII edició amb la projecció de més de 50 curtmetratges

La setena edició de la mostra introdueix per primera vegada el cinema de dansa

Marta Romera
  • novembre 7, 2022
  • 3 min read
CurtÀneu celebra la VII edició amb la projecció de més de 50 curtmetratges

CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) celebrarà la seva setena edició del 9 al 13 de novembre amb la projecció de més de cinquanta films reconeguts per la crítica i festivals de referència nacional i internacional. Les projeccions s’organitzen en vuit sessions a diferents espais de les Valls d’Àneu i, per primera vegada, CurtÀneu celebrarà una de les seves sessions oficials a l’església romànica de Sant Pere de Sorpe, un espai únic per gaudir de la màgia del cinema. També organitzarà projeccions a Espot, Esterri d’Àneu, Isil i València d’Àneu.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els més de cinquanta curtmetratges que es projectaran són films de temàtica variada, molts d’ells vinculats al medi ambient, l’esport i el món rural. Destaca el documental ‘Wild River’ realitzat pel parc natural de l’Alt Pirineu i amb el riu Noguera Pallaresa com a protagonista; ‘La Banyera’, finalista als premis Goya i millor producció catalana a Filmets 2022: i ‘Elsa’, guanyadora del públic dels premis VOC (Versió Original en Català) i que tracta sobre la llibertat i la tolerància en la diversitat sexual.

‘SOS’, el curt dels alumnes d’infantil i primària

Un punt àlgid d’aquesta edició de CurtÀneu serà la projecció a la sessió familiar del curtmetratge ‘SOS’ fet el curs passat per tots els alumnes d’infantil i de primària de l’Escola La Closa d’Esterri d’Àneu. SOS és un curt d’animació de gairebé cinc minuts i que mostra uns astronautes que viatgen per l’espai i arriben a un planeta desconegut.

 

El curt s’emmarca en el projecte ‘Fem un curt’ , formació pràctica impulsada per l’Associació Cineasta CurtÀneu per promoure la producció audiovisual en les noves generacions i fomentar la competència lingüística audiovisual dels alumnes, la creativitat i el treball en equip. Com cada any, CurtÀneu apropa la producció i consum de cinema als alumnes de Les Valls d’Àneu. El 9 i 10 de novembre la mostra celebrarà sessions extraordinàries a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu amb projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4rt d’ESO de la llar d’infants La Ruella, l’Escola La Closa i l’Institut SES Morelló.

Cinema de dansa i acord amb Òmnium Cultural del Pallars

Aquesta setena edició del CurtÀneu compta amb l’actor badaloní Pol Hermoso com a ambaixador. Amb només 28 anys Hermoso compta amb un futur prometedor i ha participat en sèries d’èxit com Alba, La Sagrada Família i Merlí, així com en el film Libélulas. Per primera vegada

 

CurtÀneu inclou el cinema de dansa, una disciplina cultural molt arrelada al territori. CurtÀneu projectarà quatre curtmetartges exhibits al festival Choreoscope Barcelona Dance Film Festival, entre els quals destaquen ‘Abbiosis’ i ‘Malou’. CurtÀneu també ha posat en marxa una col·laboració amb Òmnim Cultural del Pallars per potenciar els premis VOC (Versió Original en Català). A més de projectar ‘Elsa’ durant la mostra, CurtÀneu organitzarà una sessió durant l’any per projectar els films premiats.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *