La Cursa dels Templers repeteix els recorreguts de 10 i 3 quilòmetres

Imatge de la presentació

Es farà aquest diumenge, amb sortida i arribada al castell de Gardeny | LleidaDiari.cat

La Cursa dels Templers arriba aquest diumenge a la ciutat, repetint els dos itineraris que ja va organitzar l'edició anterior, amb un recorregut de 10 quilòmetres i uns altres 3, apte per a totes les edats i més familiar.

 

El circuit té la sortida, a les 10.30 hores, i l'arribada al Castell dels Templers de Gardeny, espai patrimonial amb el qual comparteix el nom. Així, en aquesta catorzena edició es tornen a donar cita esport, patrimoni i oci. A més, hi haurà un tast de productes de la terra. L'Associació Esportiva Ekke organitza la jornada, que preveu per al dia d'abans curses infantils, amb el lema 'Aturem l'obesitat infantil', i la visita al centre d'interpretació, amb la projecció de l'audiovisual de la història de l'orde del Templer.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un esdeveniment esportiu i lúdic que permet valorar el patrimoni

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha remarcat que un any més aquest esdeveniment esportiu i lúdic permet valorar el patrimoni, establint com a espai central d'activitat el Castell dels Templers, al Turó de Gardeny, un dels monuments emblemàtics de Lleida i d'on es poden gaudir de vistes espectaculars de la Seu Vella i de la ciutat. Igualment, el regidor d'Esports, Sergio González, ha destacat que és una de les cites del calendari esportiu de la ciutat que demostra la capacitat organitzativa de les entitats i també de la participació ciutadana.

 

El director de l'Assoc. Esportiva Ekke, Pep Castarlenas, ha explicat que enguany se segueix amb la cursa de 3 km, que està pensada per a famílies amb nens i nenes i per als qui prefereixen un itinerari més assequible i ha agraït la col·laboració d'institucions i empreses en l'activitat. Un altre aspecte a destacar és que la cursa és solidària amb el Banc d'Aliments i es podran fer donacions d'1, 2 o 5 euros i també de productes que recollirà l'entitat amb “lo recapte”, que es promou amb UA1 Lleida.

 

Característiques dels dos recorreguts

La presentació de la cursa ha comptat el director del Banc d'Aliments, Oriol Berenguer, així com dels directors tècnics de la cursa, Kike Borràs i Iván Espílez, que han explicat les característiques dels dos recorreguts, amb un tram final de gran esforç físic amb la pujada al turó. Les persones que s'inscriguin a la cursa s'emportaran un lot de productes de proximitat, gràcies a Plusfresc.

 

També et poden interessar…