La Cursa de Balàfia retrà homenatge a Juanjo Garra en record al desè aniversari de la seva desaparició

La Cursa Popular de Balàfia retrà homenatge diumenge vinent a la figura de Juanjo Garra, desaparegut ara fa deu anys i que va ser un dels impulsors d’aquesta prova atlètica que espera aplegar 400 participants entre totes les seves propostes. La cita s’ha presentat aquest dimarts a la Diputació de Lleida en un acte en què han participat la diputada Helena Martínez; Ignasi Amor, regidor d’Esports de la Paeria; Toni Baró, director de la cursa i president de l’Associació de Veïns de Balàfia, entitat organitzadora de la prova; i Xavi Thai, responsable de XT Sport Events, que és al capdavant de la part tècnica i logística de la cursa.

Segons ha explicat Toni Baró, era ineludible que la Cursa Popular de Balàfia-Bonaventura Baldomà i Rius tingués un record envers Juanjo Garra coincidint amb el 10è aniversari de la seva mort. Cal recordar que l’alpinista lleidatà va ser «un dels promotors principals de la prova», que en aquesta edició li retrà un petit homenatge abans de l’inici de les curses, ja que l’organització ha retirat el dorsal 10 per a aquesta edició, amb el nom de Juanjo, i li lliurarà a la família. A més, s’ha recuperat la camiseta de fa 10 anys amb la seva imatge, que és la que es lliurarà als participants de la cursa d’enguany. De fet, aquest homenatge de la Cursa de Balàfia a Garra «servirà com a tret de sortida de diferents actes de diverses entitats per posar en relleu la seva figura», ha afegit Baró.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Deixant de banda l’homenatge a Garra, la prova oferirà curses de 10 i 5 quilòmetres 100% sobre asfalt, amb sortida a les 10.00 hores i puntuables per a la Lliga Ponent, i una caminada saludable de 5 quilòmetres que es posarà en marxa a les 10.05 hores. També se celebraran curses infantils, tot plegat amb el Centre Cívic de Balàfia com a centre d’operacions.

Un altre punt a remarcar és que s’ha canviat lleugerament el circuit de la cursa de 10 quilòmetres, de manera que, tal com ha explicat Xavi Thai, serà el més ràpid de Lleida. A més, es comptarà amb un atleta que farà de llebre amb l’objectiu de facilitar que les marques en els 10 quilòmetres siguin inferiors als 30 minuts, un fet que «és molt bo per a la ciutat», perquè «comptar amb un circuit ràpid atrau corredors, tant de casa com de fora».

De la mateixa manera, cal destacar també que la caminada saludable està organitzada, impulsada i dirigida per DonaBalàfia Associació, i que també es vol dur a terme l’anomenat Repte 50/50, segons el qual, en col·laboració amb Esport Femení Lleida, l’organització s’ha fitxat l’objectiu que la participació sigui la mateixa de dones que d’homes.

És a partir de tot aquest conjunt de propostes que Helena Martínez ha volgut valorar el que significa la cursa no només en l’àmbit esportiu, sinó en l’àmbit de barri i com a «element dinamitzador de la ciutat», tot remarcant la sensibilitat dels organitzadors per oferir «diferents modalitats perquè tothom pugui gaudir de l’esport com el dret que hauria de ser». En aquesta mateixa línia, Ignasi Amor ha apuntat que es tracta d’una cursa que «ho té tot: qualitat, professionalitat, accessibilitat, joventut…», i amb l’afegit que potencia el barri i, amb ell, la ciutat, perquè «és de Balàfia per a tota Lleida».