Balears Vadevi

La CUP Vall Fosca denuncia una nova fuita a la junta d’una canonada de la central de Capdella

  • març 4, 2018
  • 2 min read
La CUP Vall Fosca denuncia una nova fuita a la junta d’una canonada de la central de Capdella
La CUP Vall Fosca denuncia una nova fuita a la junta d’una canonada de la central de Capdella

Imatge de la fuita d'aigua d'aquest diumenge. | LleidaDiari.cat

 

La CUP Vall Fosca ha denunciat aquest diumenge una nova fuita a la junta d'una canonada de la central de Capdella, al Pallars Jussà. Seria la quarta des del 9 de desembre i la formació culpa de la situació la «manca de manteniment» per part d'Endesa davant del que consideren «passivitat» de l'administració. De fet, la central es va tancar preventivament després que la gran fuita del 21 de febrer passat provoqués una riuada de 40 centímetres d'altura i inundés dues cases properes. Segons el regidor de la CUP, Josep Plasència, la central va reobrir fa uns dies «sense que ningú de l'administració hagi verificat que s'han fet les reparacions pertinents».

 

La fuita s'ha descobert coincidint amb la parada que aquest diumenge ha fet a la Vall fosca el Volt 4, un recorregut per les comarques de Lleida organitzat aquest cap de setmana per les entitats que formen la xarxa per la sobirania energètica.

«Hem denunciat reiterades vegades que no es fa bé el manteniment de la central, hi ha hagut un accident greu que ha inundat dues cases habitades, i tot i així l'administració continua sense inspeccionar les instal·lacions, no s'entén», es queixa el regidor. Segons Plasència, la subdirecció general de Seguretat Industrial de la Generalitat els ha assegurat que no tenen competències en la revisió d'instal·lacions d'aigua i ha passat la pilota a l'Agència Catalana de l'Aigua, que al seu torn ha de comprovar si la competència en aquest cas és seva o de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). En tot cas, el regidor de la CUP Vall Fosca assegura que tornaran a presentar denúncia davant la instància que calgui per tal que «d'una vegada per totes es garanteixi la seguretat a la central».

Pla detall de la fuita d'aigua de Capdella.

Pla detall de la fuita d'aigua de Capdella. | LleidaDiari.cat

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.