La CUP simula un tutorial de Youtube en el seu vídeo electoral pel 21-D

 

La CUP ha deixat enrere les històries que envoltaven la «furgoneta del procés» per al vídeo electoral de la campanya del 21-D. En aquesta ocasió, els cupaires han volgut explicar amb un to irònic i a través d'un tutorial de Youtube la manera en com fer efectiva la república catalana després de les eleccions.

 

El vídeo tutorial de la CUP es planteja un seguit de preguntes que la gent es pot fer al carrer i intenta respondre-les. «Què cal per tenir una república?», es pregunten manual d'Ikea en mà. La resposta s'ofereix amb fitxes de l''Scrabble': abans de qualsevol altra concreció cal exercir la sobirania.

 

L'explicació també inclou els problemes amb què pot topar l'aplicació de la república en un context autonomista: el sistema judicial, la constitució espanyola, l'Ibex 35 o l'aplicació del 155, i recorda que la lluita unilateral és l'única opció possible per exercir la sobirania. El vídeo posa com a exemple altres processos unilaterals arreu del món.

 

Durant l'explicació també fan aparèixer el rei Felip VI, diversos dirigents del PP –Alfonso Dastis, Rafael Hernando, Xavier Garcia Albiol, Mariano Rajoy, Soraya Sáez de Santamaria– o el líder de Cs, Albert Rivera. Tots ells surten caracteritzats com a personatges de videojocs, llençant tòpics contra l'independentisme.

Problemes amb la publicitat electoral a TVE

Aquest vídeo es començarà a emetre per les televisions a partir d’aquest dimecres, ja que el primer dia de campanya la CUP l’ha volgut dedicar a homenatjar als presos polítics en els seus espais electorals, encara que amb molt polèmica.

 

L'anunci electoral de la CUP de suport als presos polítics no s'ha emès per TVE per decisió pròpia de la cadena, tot i que posteriorment l'ha enviat a la Junta Electoral, que encara no s'ha pronunciat.

 

La CUP denuncia el veto a la cadena estatal i insisteix en el fet que la decisió de no emetre l'anunci no és de la Junta Electoral, sinó de TVE. «La TV pública espanyola exerceix de jutge parcial», ha piulat la CUP a Twitter.

 

L'anunci és una imatge fixa de suport als presos polítics i l'eslògan «stop excepció», que s'hauria d'haver emès fins a tres vegades aquest dimarts, segons fonts del partit. A partir d’avui, la CUP emetrà ja l'anunci oficial de la campanya.