Sense Categoria

Polèmica per un projecte de plaques solars al Pallars

LleidaDiari
  • agost 22, 2022
  • 2 min read
Polèmica per un projecte de plaques solars al Pallars

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat al·legacions al projecte de central fotovoltaica de la Llau dels Juncs, al Pallars Jussà, i a la seva infraestructura d'evacuació, que fins divendres estava en fase d'exposició pública.

 

D'aquesta manera, la formació se suma al que s'ha fet des de la Plataforma unitària contra l'Autopista Elèctrica, Salvem lo Pallars, el Comú de veïns d'Aramunt i centenars de persones que han dut a terme el mateix a títol individual. Per la CUP, el Govern «no ha fet res més que buidar de contingut la Llei del Canvi Climàtic aprovada el 2017 i que havia de ser marc referencial per poder fer un desplegament ordenat i respectuós de les energies renovables al territori», segons han expressat en un comunicat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els cupaires apunten responsabilitats sobre els partits que estan a l'executiu, però també sobre dirigents locals d'ERC i JxCat, ja que, segons asseguren, han permès les modificacions legals que s'han anat introduint a la llei per facilitar la tramitació d'aquests projectes «per la via ràpida, sense respectar en cap moment els usos actuals dels terrenys i sense fer cap planificació territorial», segons critiquen al text. Des de la formació, defensen un model d'implantació de les energies renovables de caràcter «descentralitzat i proper a les zones de major consum».

 

Cobrir les seves necessitats energètiques

Des de la CUP asseguren que és viable, tot citant un informe, aprofitar els diversos espais alterats, ponts i estructures en desús de molts municipis propers al traçat de l'autopista AP7 per cobrir les seves necessitats energètiques. Per aquest motiu, els anticapitalistes demanen al Consell Comarcal del Pallars Jussà que faci un estudi similar adaptat a la comarca on s'hi incloguin zones com ara la via del tren, polígons en desús, antics abocadors o la superfície que ocupa l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, entre d'altres, i que, d'aquesta manera, «no s'hipotequi sòl no urbanitzable i de naturalesa agrícola per albergar aquestes infraestructures energètiques», segons recullen al comunicat.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *