Cultura posa en marxa dilluns el bo cultural per a joves que fan 18 anys el 2022

El Ministeri de Cultura obrirà dilluns vinent 25 de juliol la inscripció per rebre el bo cultural per als joves que fan 18 anys el 2022. Ho ha anunciat el titular de Cultura, Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dijous. Iceta ha remarcat que els potencials beneficiaris tenen fins al 15 d'octubre per fer la sol·licitud i ha avisat que per fer-ho serà necessari disposar d'un certificat digital.

 

Els beneficiaris rebran una targeta moneder amb 400 euros que servirà per a la compra de llibres, entrades de teatre, cinema, concerts així com per a subscripcions a plataformes. Iceta ha remarcat que l'objectiu és “promoure els hàbits culturals” i “fer que els joves s'animin a experimentar” amb serveis als quals potser no havien accedit.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'unes joves

Cultura posa en marxa dilluns 25 de juliol el bo cultural per a joves que fan 18 anys el 2022 | LleidaDiari.cat

 

Iceta ha explicat que un cop se'ls concedeixi el bo, els joves tindran un any sencer per gastar-lo. Concretament, dels 400 euros, 200 seran per consumir art en directe (entrades per a concerts, cinema i espectacles així com museus), 100 es reservaran a la compra de continguts digitals i els 100 restants per a béns en suport físic.

 

La mesura està inclosa en els pressupostos generals de l'Estat

La mesura està inclosa en els pressupostos generals de l'Estat d'enguany i el govern espanyol estima que beneficiarà a unes 500.000 persones. L'estimació per a Catalunya és que la mesura beneficiï 82.000 catalans amb una inversió de 32,7 milions d'euros. El titular de Cultura ha recordat que aquest dilluns es va obrir el termini perquè s'inscriguessin les empreses i que ja ho han fet 525.