Lleida

Cultura invertirà 178.000 per rehabilitar l’exterior del xalet dels Camps Elisis de Lleida

A falta de definir els usos de l'edifici, la Paeria aportarà 177.000 euros més i espera entri en funcionament el 2024

Tània Sentís
  • desembre 5, 2022
  • 3 min read
Cultura invertirà 178.000 per rehabilitar l’exterior del xalet dels Camps Elisis de Lleida

El Departament de Cultura de la Generalitat invertirà 178.000 euros en rehabilitar l’exterior del xalet dels Camps Elisis de Lleida. La inversió necessària és de 355.000 euros i la Paeria n’invertirà els 177.000 euros restants. Els usos d’aquest edifici noucentista que es va acabar de construir el 1926 encara estan per definir. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que s’obrirà un espai de diàleg per comptar amb la opinió dels veïns i espera que pugui entrar en funcionament el 2024. 

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha celebrat que es pugui tirar endavant aquesta “gran assignatura pendent” de la ciutat i recuperar així un espai emblemàtic, “degradat” per la manca de manteniment dels últims sis anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El xalet dels Camps Elisis de Lleida, dissenyat pels arquitectes Joaquim Porqueres i Francesc de Paula Morera i Gatell, inicialment era el cafè dels Camps Elisis i va funcionar també com a Teatre Municipal. És un edifici catalogat que ha tingut molts usos, com ara bar restaurant, seu de la Fecoll o discoteca.

La intenció és que l’edifici entri en funcionament el 2024 tot i que el pressupost aprovat servirà per rehabilitar l’exterior. L’interior quedarà pendent de saber a quins usos es destina. Pueyo ha apuntat diverses opcions com ara la concessió de tot l’espai per a una activitat relacionada amb la restauració o una combinació entre restauració i activitats culturals o també una opció mixta que contempli combinar una concessió amb un espai de gestió municipal que tingui una utilització cultural, musical i d’interès per als veïns de Cappont.

Postius ha recordat que el xalet es va tancar a finals de 2016 que des de llavors s’ha anat degradant. “No només es pot veure el desgast de les parets sinó que les cobertes estan també en molt males condicions”. És per això que el pressupost servirà per arranjar de forma integral tota la part exterior inclosos els dèficits estructurals, ha dit.

El primer tinent d’alcalde ha aprofitat també per recordar altres projectes aprovats com ara el de l’antiga piscina que es destinarà a l’ampliació de l’escola dels camps Elisis o els 3 milions d’euros aconseguits de fons Next Generation per recuperar el Palau de Vidre, un projecte que començarà el primer trimestre de l’any que ve. També, ha apuntat, la construcció d’un nou pavelló i l’arranjament de tot l’espai firal. “Tots aquests projectes permetran que en 2 anys els Camps Elisis recuperin l’esplendor que tenien i que han deixat perdre antics governs municipals”, ha lamentat.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *