Atenció joves: Amplien fins a finals de mes el Bo Cultural de 400 euros

El Ministeri de Cultura i Esport ha ampliat fins al 31 d’octubre el termini de sol·licitud del Bo Cultural Jove. A més, i com novetat, des d’avui mateix i fins al tancament del termini es podrà sol·licitar també a qualsevol de les 2.389 oficines que Correos té obertes a tota la geografia espanyola. Per això, tots els beneficiaris de l’ajuda hauran d’entrar a la web bonoculturajove.gob.es.

 

En accedir al registre, tindreu l’opció de sol·licitar el Bo a través de Correus, mitjançant un formulari que hauran d’emplenar, signar, imprimir i presentar a qualsevol oficina de Correus junt amb el vostre Document Oficial d’Identitat (DNI, NIE o Targeta de Residència).

Un cop presentada la sol·licitud a l’oficina de Correus i aportades les dades personals, Correos traslladarà aquestes sol·licituds al Ministeri de Cultura i Esport per a la resolució. El Ministeri de Cultura i Esport va seleccionar l’estiu passat l’empresa pública Correus com l’entitat col·laboradora per a la gestió del pagament del Bono Cultural Jove, que ja s’està realitzant a través de la targeta Correos. Prepagament en format virtual i, si se sol·licita, també en format físic.

 

Avui dia, 378.417 persones han iniciat el procés de sol·licitud del Bono Cultural Jove a la web habilitada per fer-ho, 227.420 s’han identificat digitalment. D’aquestes, 166.520 joves o els seus representants legals han
completat la sol·licitud correctament.

Cadascuna d’aquestes sol·licituds és després revisada i sotmesa al procés de control individualitzat de subvencions de l’Administració General de l’Estat. Així, tots els joves que sol·licitin aquesta ajuda tindran un any per fer ús de la targeta des de la data de concessió del Bo Cultural Jove. Per la seva banda, avui dia més de 851 empreses culturals ofereixen ja els seus serveis i productes a través del Bo Cultural Jove.

 

3.500 han més sol·licitat l’adhesió al programa i estan en procés de verificació de dades. Les empreses culturals podran continuar sumant-se al programa sense data límit. La renovació de l’ajuda del Bo Cultural per als joves que compleixin 18 anys el 2023 està inclosa en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que s’acaba de presentar.