Cucalòcum, el parc de les petites anècdotes

Sabates intercanviades, peticions insòlites, ciclistes inexperts, curiosos agents de la Guàrdia Urbana, casos de solidaritat familiar… Cucalòcum i Cucaesport, com qualsevol espai en el qual s’apleguen infants amb ganes de jugar i divertir-se, sempre ha estat una font d’anècdotes, i aquesta edició —en la que s’ha recuperat la normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia— no ha estat una excepció.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A l’Espai de Psicomotricitat algun pare ha intentat entrar al tub infantil i el problema ha estat després sortir. En aquesta mateixa activitat, on cal descalçar-se per entrar a la catifa, algun petit s’ha trobat amb què algun col·lega despistat s’havia endut les seves sabates i n’havia deixat unes altres, ja que els dos parells eren del mateix color. Al Parc Viari de la Guàrdia Urbana alguns valents —els pares dels quals havien assegurat que sabien anar perfectament en bicicleta— han començat a pedalar i han col·lidit contra la tanca després de no haver pogut superar ni la primera corba, sortosament sense conseqüències.

 

Les encarregades de l’àrea de Maquillatge infantil s’han trobat amb peticions tan estranyes com ara ‘pinta’m de cigonya’, ‘pinta’m de Lady Gaga’ i fins i tot ‘pinta’m de caca’. Quant al taller ‘Aprenem a fer pa!’, els participants opten per tota mena de propostes de panet, des del que té forma de caragol, espiga o tortuga, a altres sol·licituds centrades en els superherois o els protagonistes de dibuixos animats. També és curiós el cas de la nena solidària que va fer un panet i, després, a l’hora de recollir-lo per endur-se’l a casa, en va demanar quatre «per al meus germanet i els meus avis».

A l’espai ‘Mou peça’ de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms els organitzadors destaquen que hi ha una gran participació dels progenitors —ja que és un joc per a totes les edats— i que el fet que dos infants estiguin jugant una bona estona entre ells ha generat fins i tot bones amistats. Curiosament, al tauler d’escacs gegant s’han arribat a aplegar nets, pares i avis, mentre que al taller d’elaboració de corones amb figures d’escacs les que més triomfen són la de la dama i la del cavall.

 

Si els escacs han afavorit noves amistats, l’excessiu entusiasme saltador d’algun nen en la zona dels inflables ha provocat alguna petita picabaralla, que en cap cas han anat a més.

 

Igualment algun visitant ha rebut algun petit cop de raqueta de bàdminton i o d’estic d’hoquei —involuntari, per suposat— per part de jugadors massa enèrgics. A la Ludoteca els monitors destaquen els infants que van fer una torre de 3 metres d’altura amb centenars de peces de fusta, una veritable obra d’enginyeria a petita escala. En aquesta mateixa activitat, els encarregats incideixen en el civisme dels pares, que solen ajudar a recollir tot el material, i en la dèria recurrent dels petits per “redistribuir” el contingut del sorral de sal per tot l’espai, el que després dificulta la neteja diària.

Una monitora dels llits elàstics —que, per cert, s’ha sorprès que, tenint 17 anys, l’hagin anomenat ja senyora— explica que alguns saltadors amb excés d’adrenalina ha arribat a saltar d’un llit a l’altre, envaint el de l’infant del costat. A la zona del golf, on els participants han de llançar una bola per petar algun dels globus situats a la paret, un petit crack que no havia jugat mai a aquest esport en va fer esclatar dos amb dos tirs perfectes.

 

El mateix Pitxo, la mascota del parc, està molt orgullós del dia que «em vaig colar al Parc Viari de la Guàrdia Urbana i vaig triomfar com a agent, dirigint el trànsit». Cucalòcum i Cucaesport estan organitzats per Fira de Lleida, en el segon cas en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports (Servei d’Esports) de l’Ajuntament de Lleida. El parc funcionarà fins al 4 de gener amb un horari va de 10 a 14 h i de 16 a 20 h .