Parlem s’incorpora al programa de beques de CTecno per a estudiants d’informàtica i telecomunicacions

La Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i l'operadora Parlem Telecom han signat un acord de col·laboració que inclou dues iniciatives que busquen pal·liar la manca de professionals TIC i alhora fomentar una major diversitat al sector.

 

D'una banda, l'operadora participarà en el projecte DonaTIC, que impulsa la presència de professionals femenines en l'àmbit digital i preveu un pla d'acció per a la igualtat de gènere en les empreses. La segona iniciativa és Apadrina TIC, un programa de beques d'ajut a la matrícula d'estudiants d'enginyeria informàtica i telecomunicacions que es troben en una situació desfavorida econòmicament a causa de la pandèmia amb l'objectiu que puguin finançar les carreres en universitats públiques.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Fins ara, el CTecnco ha concedit 17 beques ApadrinaTIC en el marc de la pandèmia amb col·laboració amb les empreses sòcies, que fan aportacions econòmiques. L'import global del programa és de 24.500 euros. L'Agaur és l'òrgan encarregat de tramitar i gestionar els procediments.

Parlem s’incorpora al programa de beques de CTecno per a estudiants d’informàtica i telecomunicacions

CTecno i Parlem oferiran beques a estudiants d'enginyeria informàtica i telecomunicacions | Unsplash

 

Jornades anuals de Tecnologia en Català

El conveni de col·laboració, signat per Francesc Bert, responsable d'empreses del CTecno, i Ernest Pérez-Mas, conseller delegat de Parlem Telecom, també facilitarà que l'operadora de telecomunicacions s'impliqui en les jornades anuals de Tecnologia en Català organitzades per CTecno, en les quals s'aborden els reptes de la llengua en el sector tecnològic i es contribueix a la difusió del català a les TIC.