C’s Lleida insta al Govern a construir els instituts de Cappont i Balàfia

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Lleida ha presentat una moció per al pròxim ple en què s'insta a la Generalitat de Catalunya a què es construeixin els instituts de Cappont i Balàfia. «La construcció dels equipaments educatius en els barris de Cappont i de Balàfia és una reivindicació històrica reclamada pels veïns i les comunitats educatives des d'abans de 2007», ha explicat la portaveu de Cs Lleida, Ángeles Ribes. «Des d'aleshores, les propostes per a la seva construcció han estat moltes, presentades des de diferents grups polítics i per les mateixes AMPES, arribant fins i tot a produir-se concentracions reclamant aquests centres», ha afegit.

 

«Durant aquests anys, totes les propostes i mocions presentades al respecte s'han aprovat perquè es tracta d'una preocupació compartida, menys per al Govern de la Generalitat, que ha anat ignorant totes aquestes demandes», ha criticat Ribes. L'última, la passada setmana, quan «els partits separatistes es van unir per votar en contra de la proposta presentada per Cs» per a la construcció dels instituts, a la comissió d'Ensenyament del Parlament.

 

Ribes assegura que «ja és hora de mirar més enllà de les sigles dels partits»

Ribes ha recordat que «la ciutat té planificats i aprovats els terrenys per fer això possible i els veïns demanen contínuament que es construeixin», pel que considera que «ja és hora de mirar més enllà de les sigles dels nostres partits i formacions i recordar que som representants dels ciutadans de Lleida». En aquest sentit, Ribes ha insistit que «hi ha una necessitat de donar resposta a les demandes creixents de places de secundària en aquests barris que han crescut tant i que, a més, pateixen col·lapse en les seves línies d'educació primària». Actualment, els joves dels barris de Cappont i Balàfia han de desplaçar-se a altres barris per a poder seguir amb els seus estudis d'educació secundària.