Cs Alpicat sol·licita mascaretes transparents per al personal de l’Ajuntament

Deixalles sanitàries

Ciutadans (Cs) Alpicat sol·licita màscares transparents per al personal de l'Administració que treballi de cara al públic | Gencat

La portaveu de Cs a l'Ajuntament d'Alpicat, Cristina Latorre, ha presentat una moció en la sessió plenària del municipi sol·licitant l'ús de màscares transparents homologades per al personal de l'Administració que treballi en l'atenció al públic.

 

Latorre ha incidit en què l'ús de màscares opaques «no sols impedeixen la lectura de llavis que necessiten les persones sordes, sinó que dificulten l'audició de persones amb implant coclear i també resulten una barrera per a les persones amb trastorn autista”.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Consideren que tots els ciutadans tenen dret a un accés en igualtat de condicions a l'Administració

La representant de la formació liberal ha destacat que «tots els ciutadans tenen dret a un accés en igualtat de condicions a l'Administració» i ha remarcat com a necessitat «eliminar totes les barreres que impedeixen a aquests ciutadans exercir els seus drets». Per tot el que s'ha exposat, Latorre ha demanat «garantir l'ús de màscares transparents homologades a tot el personal de l'Administració que tingui contacte amb el públic» i que aquesta proposta es traslladi al màxim d'organismes competents com ara la Diputació, la Generalitat i el Govern Central.

 

El motiu pel qual es deixaran de vendre les mascaretes KN95 a partir d'octubre

Les famoses mascaretes KN95, que es van proporcionar a la població madrilenya i que s'han arribat a comercialitzar fins i tot amb un preu superior als tres euros, es deixaran de vendre en els pròxims dies. Es cancel·la la seva venda per un motiu molt clar: no tenen la marca de Conformitat Europea, és a dir, aquest tipus de material de protecció mai va comptar amb una homologació europea.

 

Si aquesta mascareta s'ha estat venent fins ara és per l'escassetat de mascaretes en els primers mesos de la pandèmia, el Ministeri d'Indústria, Comerç, i Turisme va dictar el passat 23 d'abril una resolució on s'autoritzava la seva comercialització de manera «temporal».