Crits contra la monarquia durant un acte de la reina Letizia a Lleida

Un centenar de persones han rebut amb crits contra la monarquia la reina Letizia que aquest dimarts ha participat en un acte al Caixaforum de Lleida, davant d'un ampli dispositiu policial. La reina, Presidenta d'Honor amb caràcter permanent de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i de la Fundació Científica de l'Associació, ha assistit a una conferència impartida pel doctor Carlos López-Otín, que recorre diversos punts d'Espanya amb l'objectiu d'incrementar la visibilitat i el coneixement de la malaltia a la societat, a més de traslladar els serveis gratuïts que ofereix l'Associació als pacients amb càncer i les seves famílies. La reina també ha estat rebuda per un altre grup d'un centenar de persones que li donaven suport.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

 

D'entre els manifestants contraris a la presència de la reina, hi havia un grup de persones del grup de suport a Pablo Hasel. Un d'ells, Josep Bustos, ha lamentat que el raper lleidatà segueixi a la presó de Ponent mentre ella «es passeja» pels carrers de Lleida. «No la volem. A Lleida no tenim rei, ni reina, ni monarquia que ens representi», ha dit. També hi era la mare del raper, Paloma Duró, que considera «indignant» la presència de la reina mentre el seu fill està a la presó des de fa més d'un any i mig per denunciar «fets objectius» de la monarquia.

 

Un centenar de persones s'han manifestat a Lleida contra la presència de la reina Letizia a Lleida, davant d'un ampli dispositiu policial.

Un centenar de persones s'han manifestat a Lleida contra la presència de la reina Letizia a Lleida, davant d'un ampli dispositiu policial. | LleidaDiari.cat

 

S'han sentit crits de 'fora la monarquia espanyola' o 'els borbons són uns lladres' en una banda del carrer, mentre a l'altra banda els simpatitzants de la monarquia cridaven 'visques' a la reina.

 

 

A la conferència també han participat el president de la Asociación Española Contra el Cáncer, Ramón Reyes, i el president de l'Associació Contra el Càncer a Lleida, Sisco Maranges.