Crida per Lleida presenta les seves veus de cara a les eleccions

Crida per Lleida presenta les seves veus de cara a les eleccions| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago

 

Crida per Lleida ha presentat aquest dijous, parafrasejant Ovidi Montllor, “unes entre tantes”, les persones que encapçalaran la formació en les properes eleccions municipals. Ruben Cobo, Pau Juvillà, Tere Ibars i Francesc Gabarrell ocuparan els primers llocs de la llista per la qual encara no hi ha ordre fixat, ja que es vol fer especial èmfasi en que la Crida es un projecte col·lectiu que vol defugir de personalismes i lideratges.

Pau Juvillà, biòleg i tècnic en medi ambient, insubmís a la PSS, afiliat des del 1993 a la CGT d’on n’ha ocupat diversos càrrecs, delegat sindical i des del 2007 militant de l’esquerra independentista. “Com deia Gramsci, viure vol dir prendre partit, i hi afegiria Pedrolo, cal protestar encara que no serveixi de res”.
 
Ruben Cobo, professor interí, insubmís a la PSS, militant històric de l’esquerra independentista “N’hi ha que hereten milions o cases amb jardins immensos. Jo he tingut més sort, he heretat la voluntat de canviar el món dels meus pares, lluitadors antifranquistes i militants de base de partits d’esquerres durant pràcticament tota la seva vida”.
 
Teresa Ibars, llicenciada en Geografia i Història, treballadora de la Diputació d’on es la responsable del seu Arxiu Central des de 1988, ha estat, entre d’altres, portaveu de la Plataforma pel Museu Morera. “M’agrada la lluita de carrer, m’agrada fer soroll al carrer per tal de reivindicar els nostres drets que en silenci i des dels despatxos, els que s’anomenen representants meus, es ventilen”.
 
Francesc Gabarrell, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Lleida i professionalment vinculat als museus, el patrimoni i les arts plàstiques. Vinculat, des dels anys 80, al món associatiu i polític català, “A través de l’independentisme d’esquerres, social, feminista i combatiu, i sobretot des del camp de la cultura, la meva és una lluita contra el patriarcat i el paternalisme que supuren tantes i tantes formacions polítiques”.
 
La Crida per Lleida és un projecte assembleari, obert i transparent. Vol bastir una candidatura que aglutini les esquerres que aposten per la transformació, per una nova Lleida justa, digna, feminista, sostenible, rebel i lliure.