Sense Categoria

Crida, Comú, PP, ERC i CiU forcen a la Paeria a redactar un segon informe jurídic sobre la situació de Ramaderia Pifarré

LleidaDiari
  • octubre 2, 2015
  • 3 min read
Crida, Comú, PP, ERC i CiU forcen a la Paeria a redactar un segon informe jurídic sobre la situació de Ramaderia Pifarré

Crida, Comú, PP, ERC i CiU forcen a la Paeria a redactar un segon informe jurídic sobre la situació de Ramaderia Pifarré| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré

 

Els grups muncipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Avancem, Comú de Lleida, Crida-CUP, Partit Popular i Convergència i Unió demanaran un segon informe al Secretari General de l’Ajuntament de Lleida per tal de forçar a una solució definitiva envers la problemàtica que viu la Ramaderia Pifarré.

Aquesta proposta coincideix amb la negativa de l’Audiència a permetre a l’explotació dur a terme les mesures cautelars que permetrien l’entrada de camions de pinso per alimentar el bestiar i dur a terme amb normalitat la seva activitat professional.
 
En la proposta conjunta dels 5 grups polítics adreçada al Secretari General es plantegen fins a sis qüestions perquè es pugui emetre un nou informe. En primer lloc, s’insta a conèixer quines accions pot emprendre l’Ajuntament de Lleida per donar compliment a les conclusions del document d’Agricultura que alertava ja de risc d’epidèmia. I, en segon lloc, en referència a la via de servei del tren d’Alta Velocitat, es reclama saber qui n’és el titular; quines són les restriccions de trànsit de vehicles de caràcter agrícola; qui en regula les condicions d’ús; qui en pot modificar la normativa d’ús i qui seria el responsable en cas d’accident.
 

En tercer ordre, es demana conèixer si el possible accés de vehicles de pinso a través de la via de servei paral·lela al tren comportaria haver de travessar el femer de l’explotació agrícola Ramaderia Pifarré i quines distàncies de seguretat són preceptives amb les instal·lacions sèptiques per tal que un vehicle d’aquestes característiques accedeixi a aquesta explotació. Alhora, també es reclama a Paeria saber si Ramaderia Pifarré cedeix el seu femer com a pas qui s’hauria de fer càrrec de les costes d’inversió milionàries d’aquesta operació o de la indemnització per clausura.
 
D’altra banda, en quart lloc, es pregunta fins a quin punt vincula a la Paeria la sentencia judicial no ferma de l’Audiència Provincial, per donar permisos que fan efectiva al resolució judicial i si es poden revisar els motius de seguretat que al·lega l’empresa propietària de la finca veïna.
 
En cinquè terme, s’insta a saber quines accions podria emprendre l’Ajuntament de Lleida per garantir que el dret de pas en litigi fos de titularitat pública i si seria possible fer una expropiació.
 
Per últim, es pregunta de quin termini disposa l’Ajuntament de Lleida a l’hora d’analitzar i actuar en casos de denúncies per irregularitats urbanístiques i quin és el procediment a l’hora d’actuar i quin és l’òrgan o departament responsable de tramitar-ho.
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *