Societat

Creu Roja alerta que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d’enguany

L’entitat recorda que principalment calen jocs per a infants de 7 a 14 anys

Marta Romera
  • desembre 23, 2022
  • 2 min read
Creu Roja alerta que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d’enguany

Creu Roja ha alertat aquest divendres que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d’enguany. A pràcticament dues setmanes del tancament de la 30a Campanya de Joguines, l’entitat encara ha d’aconseguir el 35% dels jocs que necessita per assolir l’objectiu de repartir-los entre més de 22.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. Especialment, calen joguines per a infants de 7 a 14 anys. Creu Roja demana que es donin joguines noves, que fomentin el joc cooperatiu i que siguin sostenibles i no bèl·liques ni sexistes. Pels infants d’entre 10 i 14 anys recomana donar joguines educatives com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’entitat lamenta que les conseqüències de la pandèmia, del conflicte d’Ucraïna i de la pujada de la inflació han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori. Per això, insisteix en que el joc és un element essencial per garantir el desenvolupament integral d’infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu, sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement. També destaca la importància del joc cooperatiu per promoure el treball en equip, l’ajuda mútua, la cooperació i les habilitats socials.

 

Per assolir l’objectiu de la campanya s’han establert diferents vies de col·laboració per facilitar la implicació de ciutadania, empreses, comerços i entitats. D’una banda, l’entrega física de joguines en més d’una cinquantena de punts de recollida habilitats. De l’altra, les aportacions econòmiques través de la pàgina web, que permetran la compra de joguines de la franja d’edat que més en falten.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *