Creu Roja impulsa una campanya per millorar el benestar i la salut mental, que han empitjorat per la covid-19

La Creu Roja impulsa una campanya per millorar el benestar i la salut mental, que, segons l'entitat, han empitjorat a causa de la pandèmia.
 

Creu roja denuncia que «relativament poques persones» tenen accés a serveis de salut mental de qualitat, i afegeixen que l'accés a una atenció de salut mental de qualitat i assequible ha «disminuït encara més» arreu del món perquè la pandèmia ha «pertorbat» els serveis de salut.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En aquest context, l'entitat ha elaborat un seguit de vídeos amb recomanacions sobre com afrontar el dol o com gestionar l'ansietat, l'aïllament o la incertesa, per exemple. També ha programat tallers de gestió emocional per a usuaris o un taller de gestió de l'ansietat per a personal tècnic i voluntari. 

 

Creu Roja impulsa una campanya per millorar el benestar i la salut mental, que han empitjorat per  la covid-19

Creu Roja impulsa una campanya per millorar el benestar i la salut mental, que han empitjorat per  la covid-19 | Creu Roja

Una persona se suïcida cada 40 segons

Segons dades de l’entitat, prop de 1.000 milions de persones arreu del món viuen amb un trastorn mental, 3 milions moren cada any pel consum nociu d'alcohol i una persona se suïcida cada 40 segons.
 

Als països d'ingressos baixos i mitjans, més del 75% de les persones amb trastorns mentals, neurològics i per consum de substàncies no reben cap tractament per a la seva afecció. Creu Roja informa que l'estigmatització, la discriminació, el caràcter punitiu de la legislació i les violacions dels drets humans continuen estant generalitzats.
 

Els factors que han empitjorat el benestar i la salut mental durant la pandèmia, segons la Creu Roja, han estat la infecció i el risc d'infecció en centres d'atenció de llarga durada com els centres residencials i les institucions psiquiàtriques; els obstacles per reunir-se amb persones cara a cara; el fet que el personal de salut mental hagi estat infectat pel virus i el tancament dels centres de salut mental per convertir-los en centres d'atenció per a persones amb covid-19.
 

Per tot plegat «es fa necessari, avui més que mai, trobar formes innovadores de parar esment a la salut mental i posar en marxa iniciatives per reforçar el suport i l'acompanyament psicosocial a les persones que més el necessiten», conclouen des de Creu Roja.