Sense Categoria

Creu Roja atén més de 6.000 persones afectades per la crisi a Lleida

Avatar
  • maig 14, 2020
  • 4 min read

Creu Roja atén més de 6.000 persones afectades per la crisi de la covid-19 a Lleida | LleidaDiari.cat

Creu Roja ha atès directament 6.007 persones en situació de vulnerabilitat social des de l'inici de l'emergència sanitària a la demarcació de Lleida, en el marc del Pla Creu Roja Respon que l'entitat va posar en marxa amb la crisi de la Covid-19.

 

Així mateix, ha distribuït en aquests prop de dos mesos més de 8.000 quilos d'aliments a través de les diferents col·laboracions amb els magatzems i bancs d'aliments de les comarques lleidatanes. En aquest sentit, Creu Roja constata que l'impacte de la pandèmia «està augmentant el risc d'exclusió social i de la precarietat socioeconòmica de les famílies». L'entitat compta amb 250 persones voluntàries i tècniques mobilitzades arreu de la demarcació.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

S'han efectuat 8.700 intervencions i 1.538 entregues de productes

Des de les 13 assemblees comarcals i locals que Creu Roja té a les comarques lleidatanes s'han efectuat 8.700 intervencions i 1.538 entregues de productes de primera necessitat (alimentació bàsica i higiene personal i per a la llar) a persones vulnerables. Des de mitjans de març, una trentena d'empreses i entitats han col·laborat en la lluita contra la pandèmia a través de donacions en producte o econòmiques i una desena d'empreses ho han fet a través de col·laboracions en l'àmbit d'ocupació, inserint laboralment persones usuàries.

 

A través del Pla Creu Roja Respon, en l'àmbit de la salut, l'entitat ha efectuat a la demarcació de Lleida 4.113 trucades de seguiment, prevenció i promoció de la salut a col·lectius de risc, especialment a persones sense xarxa familiar o social, especialment a gent gran. Creu Roja també ha distribuït fins ara més de 3.000 mascaretes, a petició dels ajuntaments de Lleida i Mollerussa; ha lliurat material divers per al muntatge d'albergs; ha cedit material sanitari al Departament de Salut, ha efectuat una trentena de repartiments de medicaments a domicili i ha donat suport logístic per a l'entrega d'EPI.

 

1.850 persones en risc d'exclusió

En l'àmbit de la inclusió social, Creu Roja ha atès 1.850 persones en risc d'exclusió, ha efectuat 1.538 entregues de béns de primera necessitat (alimentació i higiene personal i de la llar) a 772 persones; ha realitzat 300 entregues de targetes d'alimentació a prop de 275 famílies, i ha proporcionat informació social a 1.092 persones sobre els recursos existents per cobrir les seves necessitats. L'entitat també ha donat suport logístic per al repartiment de més de 12.000 àpats a l'alberg Agnès Gregori, gestionat per l'Ajuntament de Lleida.

 

En la vessant de l'educació, Creu Roja ha atès 103 infants vulnerables arreu de les comarques lleidatanes i ha fet 219 acompanyaments online en l'àmbit educatiu i formatiu i 185 intervencions de seguiment. En l'àmbit de l'ocupació, l'entitat ha atès 270 persones i n'ha inserit laboralment a més de 20, a través del seu servei gratuït d'intermediació laboral, i a la participació d'una quinzena d'empreses col·laboradores. Així mateix, des de Creu Roja s'ha proporcionat informació laboral en línia a 246 lleidatans i, específicament, orientació laboral a 95.

 

L'entitat a la solidaritat ciutadana per poder donar resposta als més vulnerables

Des de Creu Roja sostenen que, després de l'estabilització de la fase d'emergència sanitària, el país ha de fer front a les necessitats econòmiques i socials derivades que poden afectar la cohesió social arran de la incidència de la Covid-19 i, en especial, en allò que afecta les persones més vulnerables. Davant el creixent impacte econòmic d'aquesta crisi i el previsible increment de les situacions de precarietat al país, Creu Roja ha ampliat la seva intervenció i ha reforçat els seus programes per arribar a més persones i durant més temps. Per això, fa una crida la ciutadania a col·laborar i fer aportacions a l'entitat.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *