Lleida

Bona tasca: Creixen les exportacions de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran

Amb 210 MEUR el sector de l'alimentació, les begudes i el tabac lidera les vendes a l'exterior de la demarcació

Marta Romera
  • gener 19, 2023
  • 2 min read
Bona tasca: Creixen les exportacions de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran

Les exportacions de productes de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran a l’exterior del país han sumat 2.702,2 MEUR entre els mesos de gener i novembre de 2022, un 16,5% més que el mateix període de l’any anterior, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d’Indústria. Les de la demarcació de Lleida, doncs, segueixen la mateixa línia que les exportacions del conjunt de Catalunya, que ja des de l’octubre estan per sobre del total de l’any previ a la pandèmia. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

I és que al país, fins al novembre es van sumar 86.629,7 MEUR en exportacions i en tot el 2019 només van ser 73.853 MEUR. Amb 210 MEUR el sector de l’alimentació, les begudes i el tabac lidera les vendes a l’exterior de la demarcació.

 

Pel que fa a les importacions, Lleida ha comprat a l’exterior per valor de 1.653,2 MEUR, un 40,8% més que el mateix període de l’any 2021. La balança, per tant, queda en positiu amb 1.048,9 MEUR. Després de l’alimentació, les begudes i el tabac, el producte que les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran han exportat més són els béns d’equip, per valor de 29,1 MEUR, un 46% més que el mateix període de l’any anterior.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *