Lleida

Bones notícies: Creixen les empreses exportadores a Lleida

Marta Romera
  • octubre 20, 2022
  • 2 min read
Bones notícies: Creixen les empreses exportadores a Lleida

El nombre d’empreses exportadores de la vegueria de Lleida ha crescut un 8% respecte a l’any 2019, l’últim any abans de l’afectació per la pandèmia de la covid-19. En concret, 1.824 empreses lleidatanes venen els seus productes i serveis a l’estranger.

 

Així es desprèn de les dades d’Acció, l’agència per a la competitivitat empresarial del Departament d’Empresa i Treball, fetes públiques en el marc de la Setmana de la Internacionalització organitzada conjuntament amb el Parc Científic i Agroalimentari de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els principals mercats de les empreses de la vegueria de Lleida són França, Itàlia, Alemanya, Andorra i Portugal. Per sectors, els més exportadors són l’alimentació, l’agricultura i la maquinària i béns d’equip.

L’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d’empreses lleidatanes que venen els seus productes i serveis a l’estranger. Així ho revelen les dades que s’han presentat en el marc de la Setmana de la Internacionalització organitzada per Acció, amb la col·laboració del Parc Científic i Agroalimentari de Lleida, per promoure la internacionalització del teixit empresarial català. L’objectiu d’aquest acte, que enguany arriba a la 29a edició, és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant Acció, les associacions, cambres i entitats catalanes per enfortir el suport a l’empresa en el procés de sortida a l’exterior.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *