Categories: Lleida

Creix el nombre d’starups lleidatanes el 2022

El nombre de startups a les comarques de Ponent va créixer un 6% l’any passat fins a arribar a les 35. Així o ha donat a conèixer aquest divendres el conseller d’Empresa, Roger Torrent, en un acte d’ACCIÓ que s’ha fet a la Llotja de Lleida amb directius d’empreses lleidatanes per presentar els serveis i ajuts de l’agència de competitivitat del Departament. Aquestes noves startups estan dedicades principalment a l’àmbit digital, però enfocat al camp de l’agricultura, les TIC i el mòbil, i l’energia verda. En total ocupen 165 persones. Torrent ha destacat que en l’àmbit digital Lleida és el segon hub després de Barcelona i a més està particularment vinculat al camp agrobiotech.

El conseller Torrent ha donat a conèixer aquestes xifres en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ a la Llotja de Lleida per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació de secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, i les empreses Jympa Futuragro, Ingroup i Bioverd.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Torrent ha destacat que a Lleida hi ha unes 2.180 empreses exportadores, xifra que representa un 29% més que el 2019, abans de la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, ha posat valor a la capacitat de mirar els mercats exteriors i internacionalitzar el teixit empresarial de la demarcació. «Tenim bons actius i bons propòsits que marquen alguns verticals i sectors estratègics on la demarcació està molt ben posicionada», ha assegurat.

 

En el marc de la jornada, Torrent ha donat a conèixer que a través d’ACCIÓ el Govern destinarà enguany 200 MEUR en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022. Enguany s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 MEUR per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica per part d’empreses catalanes, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement de startups deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Girona i Manresa.

Mar Laborda

Recent Posts

Un incendi deixa inhabitable un edifici d’aquest cèntric carrer de Lleida

Set dotacions dels Bombers han treballat aquest dissabte al matí per extingir un incendi en…

2 hores ago

Sorpresa una banda criminal que realitzava empadronaments ficticis

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que operava a Martorell, Olesa de Montserrat…

16 hores ago

Un llibre reconstrueix el mediàtic assassinat de l’os Cachou

El 9 d'abril de 2020, en ple confinament per la pandèmia, una patrulla d'Agents de…

20 hores ago

Atenció: Enxampats venent preservatius i medicaments per la disfunció erèctil il·legals

La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona un grup dedicat a la venda il·legal de…

22 hores ago

Última hora: Accident mortal al Segrià

El Servei Català de Trànsit informa que aquest matí s'ha registrat un sinistre viari mortal…

23 hores ago

Preocupant: Les barreres que ja ha creuat la terra que posen en perill el benestar de la humanitat

El planeta Terra ha creuat ja set de les vuit barreres de seguretat i justícia…

24 hores ago