Categories: Lleida

Creix el nombre d’starups lleidatanes el 2022

El nombre de startups a les comarques de Ponent va créixer un 6% l’any passat fins a arribar a les 35. Així o ha donat a conèixer aquest divendres el conseller d’Empresa, Roger Torrent, en un acte d’ACCIÓ que s’ha fet a la Llotja de Lleida amb directius d’empreses lleidatanes per presentar els serveis i ajuts de l’agència de competitivitat del Departament. Aquestes noves startups estan dedicades principalment a l’àmbit digital, però enfocat al camp de l’agricultura, les TIC i el mòbil, i l’energia verda. En total ocupen 165 persones. Torrent ha destacat que en l’àmbit digital Lleida és el segon hub després de Barcelona i a més està particularment vinculat al camp agrobiotech.

El conseller Torrent ha donat a conèixer aquestes xifres en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ a la Llotja de Lleida per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació de secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, i les empreses Jympa Futuragro, Ingroup i Bioverd.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Torrent ha destacat que a Lleida hi ha unes 2.180 empreses exportadores, xifra que representa un 29% més que el 2019, abans de la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, ha posat valor a la capacitat de mirar els mercats exteriors i internacionalitzar el teixit empresarial de la demarcació. «Tenim bons actius i bons propòsits que marquen alguns verticals i sectors estratègics on la demarcació està molt ben posicionada», ha assegurat.

 

En el marc de la jornada, Torrent ha donat a conèixer que a través d’ACCIÓ el Govern destinarà enguany 200 MEUR en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022. Enguany s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 MEUR per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica per part d’empreses catalanes, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement de startups deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Girona i Manresa.

Mar Laborda

Recent Posts

Ramaders es manifesten al Pallars per demanar millores després de la presència d’ossos al Pirineu

La «presència inusual» d'ossos a pocs metres dels pobles a la vall Ferrera, ha fet…

8 minuts ago

Enxampat un home després de robar en una casa i llançar un home gran pel balcó a Catalunya

La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut un home que havia entrat a robar en…

42 minuts ago

Viatges en tren per Espanya? Arriben unes ofertes que no et pots perdre!

Renfe llança aquest dilluns 20 de maig una campanya de Superpreus per viatjar al juny…

54 minuts ago

Heu vist la nova icona de WhatsApp? T’expliquem què significa!

WhatsApp, la plataforma de missatgeria, ha introduït un nou indicador destinat a informar els usuaris…

59 minuts ago

Tràgic: Un avi mata els seus dos nets a Espanya

Un tràgic succés ha ocorregut a la localitat de Huétor Tájar, a Granada, on un…

1 hora ago

Males notícies: Cauen les exportacions catalanes

Les exportacions catalanes van caure un 9,3% durant el primer trimestre de l'any en comparació…

2 hores ago