Creix el nombre de propietaris que tornen al lloguer «vacacional» després de la Covid

El percentatge de propietaris d'habitatges que opten pel lloguer «vacacional» en lloc del tradicional ha crescut un 45% el darrer any, passant de l'11% del 2021 al 16% actual. Tot i que el lloguer «residencial» encara és majoritari, empreses com Fotocasa veuen en aquest fenomen una certa tornada a la normalitat d'aquest sector després de la pandèmia. «És un increment molt significatiu», ha destacat l'empresa aquest dijous en un comunicat. Segons el portal immobiliari, aquestes dades responen que, molt possiblement, els propietaris que durant la pandèmia havien abandonat el lloguer turístic estan ara tornant amb la reactivació del turisme que s'està vivint a Espanya.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

A escala estatal, només el 33% dels apartaments turístics que van abandonar aquest mercat per la pandèmia es mantenen avui dia en el segment del lloguer residencial o de llarga durada, cinc punts menys en relació amb el 2021.

 

«Estimem que els propietaris d'habitatges de vacances que s'havien refugiat al mercat de llarga durada durant les restriccions de la pandèmia, han tornat a la modalitat de lloguer turístic. La incertesa de cara a la temporada estival s'ha dissipat completament», comenta la directora d'Estudis de Fotocasa, María Matos.