Edició 2021

Creen a Lleida un programa de musicoteràpia per a persones amb discapacitat severa

  • desembre 13, 2018
  • 2 min read

Imatge de la vicepresidenta d’AREMI, Neus Bernaus, i el president de la Fundació Orfeó Lleidatà, Antoni Soliva | LleidaDiari.cat

La Fundació Orfeó Lleidatà i AREMI han signat un conveni gràcies al qual les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars que atén aquesta entitat gaudiran d'un programa de musicoteràpia innovador i específic, que es posarà en marxa al gener. Estudis recents sobre els efectes de la musicoteràpia mostren el ritme musical, amb patrons i ritmes constants, com un estímul d'activació de grans àrees cerebrals implicades en processos d'atenció, funcions executives, la memòria i aprenentatge. Així també, incideix directament en habilitats comunicatives no verbals de les persones afectades per dany cerebral en qualsevol moment del desenvolupament i cicle vital, produint canvis positius en la conducta.

 

La Fundació Orfeó Lleidatà iniciarà al gener un programa de musicoteràpia adreçada a persones amb discapacitat severa què atén AREMI. La musicoteràpia, «és una eina innovadora en el tractament rehabilitador de les funcions cognitives i les habilitats psicosocials» i, en aquest sentit, en les sessions es treballarà l'estimulació a través de la música, segons han explicat els responsables d'ambdues entitats, després de signar el conveni de col·laboració. D'aquesta manera, els usuaris del centre ocupacional AREMI gaudiran d'una tècnica no invasiva «que millora l'adaptació entorn de les persones que la reben, produint una sensació de calma i benestar, contribuint directament a millorar la seva qualitat de vida», segons han apuntat des d'ambdues entitats.

 

D'altra banda, AREMI participarà com a entitat convidada al tradicional Concert de Nadal de l'Orfeó Lleidatà, que serà a benefici dels projectes socials que impulsa l'entitat en el marc del projecte 'Enllaç', en àmbits tan diversos com ara els infants i joves en risc d'exclusió social, les persones sense sostre, o les persones amb discapacitat física, intel·lectual o que pateixen una malaltia mental. El concert se celebrarà el 14 de desembre a les 20.00 hores a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.