Sense Categoria

Les passes que hem de seguir si el nostre cotxe s’encalla en una riuada

Avatar
  • octubre 14, 2018
  • 3 min read

En els últims dies s'han produït diversos episodis d'inundacions i riuades | Cedida

 

En els últims dies, s'estan produint múltiples episodis de fortes pluges que estan provocant nombroses inundacions i riuades. Les autoritats sempre recomanen evitar circular aquests dies per ponts, passos a nivells en torrents o túnels subterranis per tal de no quedar atrapats. 

 

Si no ens ha quedat un altre remei d'agafar el cotxe i una forta tempesta ens ha deixat bloquejats i rodejats d'aigua, la DGT dona una sèrie d'instruccions que li permetran  sortir en vida, encara que hagi d'abandonar el seu vehicle.  

 

Un corrent de 40 centímetres d'altura pot arrossegar el nostre vehicle

Mentre circula per un torrent d'aigua, es pot donar la situació que el seu automòbil sigui víctima de la força de l'aigua. La profunditat de l'aigua, la velocitat del corrent o les dimensions i el pes del vehicle influeixen en les possibilitats que perdi el control del seu cotxe. 

 

Segons explica la Direcció General de Tràfic, si travessa una zona amb 40 centímetres d'aigua ja pot ser arrossegat pel seu caudal. Si l'altura a la que arriba el torrent és de 60 centímetres, quasi la totalitat dels vehicles no podran creuar-lo. 

 

 

Abans de creuar una riuada, cal baixar les finestretes i treure's el cinturó

Si decideix passar per una zona inundada, el primer que ha de fer és assegurar-se que pot escapar ràpidament si el vehicle queda atrapat. Si nota que el cotxe comença a surar, tregui's el cinturó de seguretat i obrir les finestretes. Haurà de provar de sortir per aquestes o pel parabrisa.   

 

Si el seu automòbil ha estat sota l'aigua 3 minuts, segurament el sistema elèctric del cotxe haurà fallat i no podrà ni desbloquejar les portes ni baixar les finestretes. L'única sortida que li quedarà serà el parabrisa. 

 

Como hacer frente a una riada si nos arrastra dentro del coche

Passes a seguir per sortir del nostre vehicle | DGT

 

El parabrisa ha de ser la segona opció per sortir del cotxe 

El que ha de fer per sortir per la part davantera del seu cotxe, és fer força amb els peus i intentar desencaixar el vidre. D'aquesta manera evitarà que aquest es trenqui  i no resultarà ferit. Un cop pugui sortir, ho ha de fer per la part contrària al corrent, ja que així fa que el que cotxe s'enfonsi més lentament.   

 

Si no li queda una altra solució que trencar el parabrisa, faci-ho amb un objecte com un martell o amb la barra de metall del reposacaps. Un cop tingui una via per escapar, recordi nedar a favor del corrent i buscar una zona segura. 

 

No se puede subestimar la fuerza de una avenida de agua

La força de l'aigua pot tenir greus conseqüències | Cedida

 

Si el cotxe s'omple d'aigua, cal agafar aire i sortir per la porta 

Es pot donar la situació que no hagi pogut sortir del vehicle abans que l'aigua li arriba a l'altura del pit. Si és així, haurà de sortir per la porta, però haurà d'esperar que hi hagi prou aigua dins del vehicle, ja que s'han d'equilibrar les pressions de l'element líquid i de l'aire perquè es pugui obrir la porta. 

 

 

Els ocupants del vehicle, sobretot els més petits, han d'aprofitar la bossa d'aire que quedarà en el sostre del vehicle. Un cop pugui obrir la porta, cal agafar aire i bussejar fins a la superfície, buscant un lloc segur

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *