Sense Categoria

María Dolores de Cospedal deixa l’escó al Congrés dels diputats

Avatar
  • novembre 7, 2018
  • 3 min read

María Dolores de Cospedal ha deixat el seu escó al Congrés dels Diputats | Cedida

 

María Dolores de Cospedal ha deixat aquest dimecres, 7 de novembre, el seu escó al Congrés dels Diputats després que sortissin a la llum les seves converses amb el comissari José Manuel Villarejo. La seva dimissió, segons ha explicat en un comunicat, ha estat per «alliberar el Partit Popular de qualsevol atac per molt injustificat que aquest sigui».

 

En l'escrit, publicat a les seves xarxes socials, l'exsecretària general del PP ha assegurat que no ha fet res del que s'hagi de sentir avergonyida i ha demanat als seus companys de partit que «tanquin files davant les injustícies». A la vegada, reconeix que va ser un error demanar-li al seu marit, Ignacio López del Hierro, que ajudés en una interlocució «que no era fàcil» amb el comissari Villarejo.

 

 

Les converses amb Villarejo acaben amb la carrera de Cospedal

La renúncia al seu escó de María Dolores de Cospedal arriba només dos dies després que també dimitís com a secretaria general del Partit Popular arran de les polèmiques conversacions que va mantenir amb el comissari Villarejo. «Si és un pecat mortal haver parlat amb un comissari de policia que aleshores acabava de ser condecorat pel llavors ministre de l'Interior del PSOE, llavors, em vaig equivocar», diu Cospedal.

 

No obstant això, assegura que «no hauria actuat de manera diferent deu anys després» perquè l'únic que va fer va ser «conèixer la problemàtica que vivia el meu partit» amb els nombrosos casos de corrupció que van sortir en aquell moment. «Escoltar i demanar aclariments en el meu paper de secretària general, a qui va acudir a mi per oferir-me informació que podia ser d'interès capital per aclarir comportaments sospitosos que després la justícia qualificaria de delictius», justifica.

 

Cospedal ja havia decidit deixar la política

Per altra banda, l'expresidenta de Castella-La Manxa ha explicat que després del Congrés Nacional del passat mes de juliol havia decidit abandonar la política. No obstant això, estava esperant el final «d'una transició ordenada de les seves responsabilitats» i hauria acabat dimitint abans de final d'any.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *