Societat

A Correus, la majoria de treballadores són dones

Les dones representen més d'un 64% de la plantilla de Correus de Lleida

Mar Laborda
  • març 8, 2023
  • 2 min read
A Correus, la majoria de treballadores són dones

Un total de 338 dones formen part de la plantilla de Correus a Lleida, la qual cosa suposa un 64,21% del personal de la província. D’elles, 114 són carteres rurals, que suposen un 71,01% de les treballadores en aquest àmbit. El 2016, Correus va aconseguir a escala nacional la paritat i avui dia les dones suposen concretament el 53,21% de la plantilla.

Les dones han tingut un paper fonamental en el desenvolupament i creixement de Correus. A més, en els últims anys s’ha reflectit una major tendència de la promoció de dones treballadores dins de la companyia, exemple d’això és que, el 54,59% de les 5.685 prefectures intermèdies en oficines, unitats de distribució i centres logístics, estan ocupades per dones.

Per a Correus, la presència de la dona en la seva plantilla i la promoció de la igualtat de gèneres ha estat sempre un senyal d’identitat. La història dels serveis postals i telegràfics està jalonada de fites d’integració.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La democràcia va permetre que les dones poguessin presentar-se a les oposicions de qualsevol cos i escala en situació d’igualtat i, en 1981, es van convocar les primeres oposicions igualitàries per les quals van accedir a les unitats de distribució de Correus les primeres carteres.

 

Correus continua treballant per aconseguir una societat més igualitària i duu a terme mesures per a fomentar la igualtat, amb polítiques específiques per a l’ajuda i protecció de les víctimes de violència de gènere, de conciliació personal i professional, accions de formació i sensibilització, i altres mesures incloses en el seu Codi general de conducta, contra la discriminació o assetjament i per a garantir la igualtat de tracte i oportunitats, o en el seu Pla de Diversitat i Inclusió.

 

Igualment, des de 2008, Correus forma part de la Xarxa d’Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere.

Per tot això, Correus se suma al Dia Internacional de la Dona, com a pionera en la integració laboral femenina i companyia de referència en la igualtat d’oportunitats.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *