Sense Categoria

La Xarxa Solidaritat Lleida rep 283 oferiments de voluntaris

Avatar
  • març 20, 2020
  • 2 min read

136 dels voluntaris tenen menys de 30 anys, i 65 entre 31 i 65 anys | LleidaDiari.cat

Un total de 283 voluntaris s'han inscrit en la Xarxa Solidaritat Lleida des que la Paeria es va proposar impulsar, unificar i coordinar les diverses iniciatives sorgides entre entitats i col·lectius ciutadans per donar suport a les situacions d'emergència sanitària pel coronavirus.

 

D'aquests oferiments, 136 corresponen a menors de 30 anys, mentre que altres 65 es troben en la franja d'edat de 31 a 65. La resta, en tenir més de 66 anys, no s'han incorporat en ser població amb més risc. Del global de voluntaris que han demanat col·laborar en la Xarxa, 209 ho han fet a títol personal, al no pertànyer a cap entitat. Des de dimarts, dia que va entrar en funcionament, i fins dijous, els voluntaris han gestionat i tramitat 87 demandes d'ajut.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Les accions se centren bàsicament a donar suport o rebre'l

Les accions que realitza la Xarxa Solidaritat Lleida se centren bàsicament a donar suport o rebre'l per anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic, i passejar animals domèstics de gent gran.

 

La Xarxa de Solidaritat Lleida s'està desenvolupament amb un treball transversal, amb la implicació de diverses regidories (Salut, Joventut, Serveis Socials i Participació) així com d'entitats ciutadanes. D'aquesta manera, se centralitzen les ofertes i les demandes i s'intenta donar resposta de la manera més acurada possible.

 

Crida a les persones i les entitats per sumar esforços

La Paeria fa una crida a les persones i les entitats per sumar esforços i canalitzar el dispositiu de voluntariat a través de la Xarxa de Solidaritat Lleida. Els interessats a ajudar o rebre ajuda ho poden fer omplint el formulari al web paeria.cat/xarxasolidaritatlleida. Aquelles persones que no disposin de correu electrònic poden fer-ho telefònicament de 9 a 14 h al 683644039 o al 676787091. També s'ha habilitat el correu electrònic ajuda@paeria.cat per sol·licitar informació. Altrament, cal recordar que la Paeria ha habilitat un espai web amb la informació municipal entorn del SARS-CoV-2 i també el nou canal de Telegram 'La Paeria s'explica'.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *