Sense Categoria

Continua creixent el nombre de positius en coronavirus a la demarcació de Lleida

Avatar
  • març 12, 2020
  • 4 min read

Imatge d'arxiu d'un científic investigant el coronavirus. | Catalunya Diari

Continuen creixent els positius en coronavirus a la demarcació de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous a la tarda 13 nous casos, dels quals dos es troben hospitalitzats a planta i 11 es troben a casa en vigilància activa per part dels serveis de salut pública. S’estan aplicant les mesures de contenció preventives seguint els protocols. En 12 d’aquests casos, la transmissió és importada a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran, i en 1 està en estudi. Des del Departament de Salut s’està reforçant el servei de recollida de mostres per donar resposta a les possibles necessitats. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Pel que fa als hospitals i centres sociosanitaris el Departament de Salut recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites, així com els pacients que estan ingressats. Es continua amb l’aplicació estricta del protocol de mesures de contenció per tal d’evitar una transmissió comunitària generalitzada. Per altra banda, s’han pres mesures organitzatives concretes de caràcter temporal als consultoris de l'àrea de Cervera i Guissona, per proximitat a la zona d’Igualada als efectes de minimitzar el possible risc de transmissió comunitària en el corresponent àmbit territorial.

 

Així mateix, a partir d'aquest divendres, tota l’activitat d’atenció primària de l'Àrea Bàsica de Salut Cervera – Guissona es concentrarà als CAP de Cervera i de Guissona. Aquesta mesura afectarà els consultoris de Castellnou d’Oluges, Els Plans de Sió, Estaràs, Granyena de Segarra, Ivorra, Les Oluges, Massoteres, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra, i Torrefeta i Florejacs, que no atendran als usuaris. Els professionals que presten servei en aquests consultoris locals exerciran les seves funcions en els CAP de Cervera i Guissona. Aquesta mesura es pren per donar continuïtat a la prestació dels serveis sanitaris, protegint als professionals del sistema de salut i per garantir una millor atenció als usuaris de la zona.

 

Mesures preventives d'higiene genèriques a seguir

El Departament de Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

– Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

– Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

– Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

– Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.

– No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

 

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *