Sense Categoria

Tornen a casa els treballadors del geriàtric lleidatà que es van confinar amb els avis

Avatar
  • abril 7, 2020
  • 3 min read

Altres companys prendran el relleu després d'establir un protocol de seguretat per seguir amb els zero casos de covid-19 | LleidaDiari.cat

Els 21 treballadors que es van autoconfinar fa tres setmanes i que segueixen al Centre Geriàtric de Lleida tornaran a casa el 9 d'abril. La directora del centre, Carol Mitjana, ha explicat que han pres la decisió perquè els treballadors puguin descansar després de tants dies i perquè han establert un protocol «exhaustiu» de seguretat per seguir mantenint-se com a centre amb covid-19 zero.

 

D'entre les mesures, han comprat al mercat privat mascaretes professionals que substituiran les quirúrgiques i testos ràpids per comprovar que els treballadors que s'incorporin a la feina no estan contagiats. A més de la vintena de treballadors del centre que aquests dies estaven a casa esperant a fer el relleu, el centre ha contractat 18 persones més.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

24 treballadors amb els 90 usuaris

Fa tres setmanes es van confinar al Centre Geriàtric de Lleida 24 treballadors amb els 90 usuaris. Tres d'ells van haver de marxar i els altres 21 segueixen dins. Aquest dijous, però, tots 21 tornaran a casa amb les seves famílies i per descansar. Han escollit el 9 d'abril perquè es quan calculen que els arribaran els testos ràpids que han comprat i perquè és el dia que s'aixeca el confinament total ordenat pel govern.

 

La directora del centre i dos treballadors més, però, ja han dit que hi tornaran divendres, després de «carregar piles». L'objectiu és que la resta descansin i que els torns al centre es cobreixin entre la vintena de treballadors que aquests dies s'havien quedat fora i 18 persones que han contractat a través de la crida que van fer per xarxes socials i que «ha tingut molta resposta», ha dit Mitjana. «Hem fet un esforç econòmic perquè és necessari», ha afegit.

 

Una quarantena de treballadors per a fer torns

Així, amb una quarantena de treballadors, podran fer dos torns d'onze hores, la meitat al matí i la meitat a la tarda. D'entre els protocols de prevenció, els treballadors que entrin es faran un test ràpid per comprovar que no tenen coronavirus. Un cop dins, no sortiran a fer els àpats fora com abans es feia sinó que els faran al centre. A més, quan arribin a casa hauran de seguir uns protocols d'higiene i seguretat per mantenir la covid-19 «a ratlla», ha explicat la directora del centre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *