Sense Categoria

El programa Vacances en Pau per a infants sahrauís, cancel·lat enguany pel coronavirus

Avatar
  • abril 15, 2020
  • 2 min read

L'organització creu que la situació actual podria suposar un risc per a la salut dels nens i de les famílies acollidores | LleidaDiari.cat

L'edició d'enguany del programa Vacances en Pau ha quedat cancel·lada a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

 

D'aquesta manera, se suspèn aquesta iniciativa que, desenvolupada pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent, facilitava l'estada a Lleida de diversos infants sahrauís durant els mesos de juliol i agost. Els seus responsables consideren que l'actual conjuntura dificulta l'organització del programa i podria representar un risc per a la salut tant dels nens i nenes que es desplacessin com de les famílies acollidores.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Poden gaudir durant l'estiu d'unes vacances en companyia de famílies acollidores

L'any passat, 20 infants d'entre 10 i 13 anys van fer una estada en diversos municipis del Segrià, com ara Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida capital. Aquest programa, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, permet que els petits procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert algerià gaudeixin durant l'estiu d'unes vacances en companyia de famílies acollidores. En el decurs d'aquests mesos, a més, es beneficien de revisions sanitàries, tenint en compte que al seu lloc d'origen pràcticament no disposen de serveis per fer diagnòstics mèdics.

 

Els objectius del projecte Vacances en Pau són contribuir al benestar físic dels infants i facilitar que aquests ampliïn la seva visió del món, coneixent altres cultures i estils de vida. D'altra banda, es pretén conscienciar la societat i les institucions sobre la problemàtica d'una part important del poble sahrauí, que des de l'ocupació del seu país pel Marroc, ara fa 45 anys, viu en campaments de refugiats situats en ple desert algerià.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *