Salut confirma nou casos positius en coronavirus nous a la demarcació de Lleida

Representació gràfica del coronavirus

Representació gràfica del coronavirus | Cedida

El Departament de Salut ha confirmat nou casos positius nous a la demarcació de Lleida i Alt Pirineu i Aran per coronavirus SARS-CoV-2. Del total casos positius a la demarcació, 5 persones estan hospitalitzades a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 4 de les quals es troben estables a planta i 1 persona està ingressada a l’UCI. La resta es troben a casa en aïllament domiciliari.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Salut assegura que estan identificades totes les cadenes de transmissió. La majoria de casos són importats a les comarques de Lleida. D’altra banda, hi ha al voltant d’un centenar de persones en aïllament domiciliari de les quals 57 dels quals són professionals assistencials.

 

Es recorda que, des del Departament de Salut, s’estan aplicant les mesures de contenció preventives seguint els protocols i que s’està reforçant el servei de recollida de mostres per donar resposta a les possibles necessitats. Pel que fa als hospitals i centres sociosanitaris el Departament de Salut recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites, així com els pacients que estan ingressats. Es continua amb l’aplicació estricta del protocol de mesures de contenció per tal d’evitar una transmissió comunitària generalitzada.

 

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

– Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

– Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

– Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.

– No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

 

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el webCanal Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un testcom a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.