Salut distribuirà prop de 90.000 mascaretes a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran

Pla general d'un grup de persones fent cua a l'exterior d'una farmàcia de la ciutat de Lleida

Crida a la població per a què no trenqui el confinament per anar a buscar mascaretes | LleidaDiari.cat

Les farmàcies de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran han començat a distribuir aquest dilluns prop de 90.000 mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa, dins una campanya del Departament de Salut que preveu repartir-ne 14 milions a tot Catalunya de forma esglaonada durant sis setmanes.

 

Concretament, s'han repartit inicialment 450 màscares per establiment (159 a la regió sanitària de les comarques de Ponent i 39 a les de muntanya). Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. En aquest sentit, cal tenir en compte que totes les que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària

L'adquisició de les mascaretes es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària (TSI) o el codi d'identificació personal (CIP). També se'n dispensaran als ciutadans de les mutualitats de l'estat (MUFACE, MUGEJU o ISFAS) i a les persones amb TSI d'una altra comunitat autònoma. En principi, només se'n donarà gratuïtament una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d'adquirir-ne una altra a un cost de 0,76 euros, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya.

 

Des de Salut preguen a la població que adquireixi les mascaretes amb responsabilitat social. Així, remarquen que és important que les persones vulnerables i les que s'hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres a poder accedir-hi. D'altra banda, també es demana anar a les farmàcies que en facin la dispensació de forma gradual per no generar cues o aglomeracions per evitar possibles contagis.