Sense Categoria

Residències del Segrià sense casos de covid-19 reclamen que se’ls enviï material

Avatar
  • abril 12, 2020
  • 3 min read

Residències del Segrià sense casos de covid-19 reclamen que se'ls enviï material per prevenir brots | LleidaDiari.cat

Diverses residències geriàtriques del Segrià sense casos de coronavirus han denunciat que no han rebut cap classe de material de prevenció per part de les administracions, malgrat fa setmanes que en reclamen.

 

Expliquen que l'única resposta que els ha donat el Departament de Salut és que el material «només és per als centres amb casos confirmats de covid-19», el que consideren un «sense sentit». A tot això, afegeixen que proveïdors habituals els han deixat de vendre aquests materials perquè el Ministeri de Salut els té «immobilitzats». A banda de comprar gel desinfectant, expliquen que l'únic material que han rebut ha estat mascaretes i bates confeccionades per voluntaris.

 

Davant el «malestar» que ha provocat la falta d'aquest material de prevenció, una desena de petites residències geriàtriques de titularitat privada del Segrià han decidit posar-se en contacte «per ajudar-se i intercanviar idees» per fer front a la pandèmia.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Llar dels Nostres Avis de Gimenells

Un d'aquests centres és la Llar dels Nostres Avis de Gimenells on, de moment, no s'hi ha registrat cap cas de coronavirus. Segons el seu propietari, Jesús Jordana, han tingut «molta sort» encara que alerta que no compten amb els materials suficients per prevenir que el virus pugui afectar la seixantena de residents i la quarantena de professionals del centre. «De moment no ha passat però si ho hagués fet hauria estat un desastre perquè ens hauria agafat sense equips de protecció ni material absolutament necessari», ha lamentat.

 

En aquest sentit, ha afegit que es senten «desemparats» i considera que és un error que l'administració prioritzi l'enviament de material als centres «quan ja tenen el mal a dins». «Entenem que el Govern ha distribuït el que té amb els millors criteris, però no ens ha arribat el que ens havia d'arribar», ha assenyalat Jordana, que considera «alarmant» la falta de recursos de què disposa l'administració.

 

A més, Jordana ha explicat que a causa de la situació actual hi ha proveïdors habituals que els han deixat de subministrar material. «Ens han dit que no ens poden subministrar materials perquè els requisen cap a Madrid i hem hagut de buscar canals alternatius», ha indicat. Entre altres coses, han pogut comprar gel desinfectant però a uns preus més elevats.

 

Bates i mascaretes casolanes

Per altra banda, Jordana ha explicat que l'únic material de prevenció que han rebut fins ara han estat bates i mascaretes casolanes que els hi han fet arribar diversos grups i col·lectius de municipis veïns. El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida també els hi ha donat equips de protecció individual. «Més val això que no tenir res», ha dit Jordana, que ha afegit que «tot el que hem rebut ha estat per part de fonts caritatives i de gent amb bona fe però no ha estat gràcies a l'administració».

 

A banda d'això, hi ha centres que denuncien que no tenen espai suficient per aïllar usuaris en cas de possibles casos positius de coronavirus. «Hi ha centres que hauran de fer mans i mànigues i si no hauran de treure els usuaris», ha assegurat Jordana.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *