Sense Categoria

Una residència de gent gran de Lleida es blinda contra el coronavirus

Avatar
  • març 24, 2020
  • 4 min read

Els treballadors del Centre Geriàtric Lleida s'han tancat permanentment amb els usuaris | LleidaDiari.cat

El Centre Geriàtric de Lleida s'ha blindat contra el coronavirus i des de diumenge 24 treballadors estan tancats permanentment amb els 90 usuaris que hi viuen.

 

Tal com ha avançat Segre aquest dimarts i ha confirmat la directora del centre a l'ACN, Carol Mitjana, aquesta mesura «taxant» s'ha adoptat per evitar les entrades i sortides de personal al centre i no haver de patir constantment en si algú era portador del virus covid-19. Mitjana ha afegit que divendres més de la meitat de l'equip va prendre la decisió de quedar-se a viure a la residència mentre que una vintena més de treballadors estan confinats a casa seva per si convé rellevar algú. De moment, no tenen cap cas positiu ni tampoc cap resident amb símptomes o aïllat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Quan es va decretar l'estat d'alarma ja van prendre totes les precaucions possibles

Carol Mitjana ha explicat que quan es va decretar l'estat d'alarma ja van prendre totes les precaucions possibles i ella mateixa va ser la primera de confinar-se al centre. Es va establir un protocol de seguretat molt «exhaustiu» i van canviar el funcionament dels torns que van passar a ser de 3 dies seguits i 11 hores de durada. Així mateix, tot l'equip tècnic va passar a ser equip auxiliar de reforç a les auxiliars. D'aquesta manera, durant tres dies entraven les mateixes persones a la residència i es va extremar la precaució.

 

A mesura que els dies passaven i la propagació del covid-19 també es feia més extensiva a moltes residències de gent de la tercera edat, divendres es va reunir l'equip directiu del Centre Geriàtric Lleida i va prendre la decisió, d'acord amb la resta de treballadors, de tancar més de la meitat de la plantilla a la residència. Mitjana ha assegurat que d'aquesta manera es vol evitar «l'angoixa» que suposava que cada matí entrés gent de fora al centre sense saber si «érem portadors o no del virus». Diumenge tot l'equip va anar al centre amb la maleta i ara viuen una sala que s'ha adequat per dormir. Només hi ha una persona que accedeix cada dia per la bugaderia i amb totes les mesures de seguretat pertinents.

Un cartell informa del tancament de les instal·lacions del Centre Geriàtric Lleida

Carol Mitjana ha explicat que quan es va decretar l'estat d'alarma ja van prendre totes les precaucions possibles | LleidaDiari.cat

 

Les noves tasques del personal

Mitjana explica que ara el personal ha passat a «fer de tot i a ser un sol equip», fent tasques diverses com fregar o atendre als usuaris. «Hem fet unió i força entre tots», remarca, i també es treballa amb el mateix protocol de seguretat que inclou la mascareta, els guants i el gel. Tot plegat però, sense entrar i sortir del centre.

 

Paral·lelament, hi ha vint persones més de la plantilla que han quedat confinades a casa seva per si convé rellevar algú dels qui està a dins. Mitjana assegura que no té constància que cal altra residència de la zona hagi adoptat una mesura tan dràstica i ha volgut agrari als treballadors la seva predisposició, ja que ha estat una «iniciativa pròpia». Finalment, també ha destacat que usuaris i famílies estan molt «agraïts» i col·laboren amb la situació «fent pinya». El contacte amb l'exterior es manté diari mitjançant trucades i enviament d'informació a través del mòbil.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *