Lleida registra en un dia cinc noves morts per la Covid-19

Metges de l'Hospital Clínic de Barcelona atenent pacients amb coronavirus

Metges de l'Hospital Clínic de Barcelona atenent pacients amb coronavirus | ACN

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que aquest passat dissabte van morir cinc persones més a causa de la Covid-19 a la demarcació de Lleida. A més a més, es van registrar 4 nous contagiats i una desena de pacients van rebre l'alta després de superar la malaltia.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Un total de 57.363 casos positius de coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 57.363 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). D'altra banda, hi ha un total de 133.822 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

 

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.034 persones. Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.895 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 612. A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.444 són professionals sanitaris, mentre que 5.109 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

 

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s'han comptabilitzat fins avui un total de 31.464 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total d'11.498 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 27.730 són casos sospitosos.

 

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.452 persones fins el dia d'avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D'aquestes, 3.044 han mort a una residència, 130 a un centre sociosanitari i 582 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d'informació.