Sense Categoria

Acorden reduir temporalment el servei d’autobús a Lleida pel coronavirus

Avatar
  • març 20, 2020
  • 3 min read

Autobusos de Lleida | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida Miquel Pueyo ha signat un decret que determina la reducció temporal del servei d'autobús a la ciutat de Lleida.

 

La mesura es pren tenint en compte les limitacions a la mobilitat imposades pel Real Decret de mesures urgents i extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del Covid-19, en què es declara l'estat d'alarma, i les resolucions de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre prevenció i control de la infecció, i en l'àmbit del transport públic. A més, s'ha tingut en compte la reducció del nombre d'usuaris del servei, que en els dies 16, 17 i 18 de març ha estat d'entre el 93 i el 95%.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Els nous horaris

A partir d'aquest divendres, 20 de març, deixen de circular els vehicles de les línies L-3, L-11 i L-20. Les línies L-8 i L-9 no oferiran servei durant el cap de setmana i L-10 no passarà el diumenge. També s'ha suspès el servei de demanda a l'Horta. La resta de línies continuaran funcionant amb freqüències reduïdes. Així, la línia L-1 Interior ho farà amb l'horari de dia festiu, la L-2 Ronda- Hospitals, en horari de dissabte tots els dies feiners i en horari de festiu durant el cap de setmana.

 

Les línies L-4 Pardinyes-Mariola, l'L-6 Mercat Bordeta-Arnau de Vilanova i l'L-7 Costa Magraners-Av. Sant Pere-Secà també aplicaran l'horari que tenen normalment els dissabtes als dies feiners i l'horari festiu durant tot el cap de setmana. La línia L-5 Dra. Castells- Arnau de Vilanova circularà cada dia amb horari de jornada festiva. La Línia L-8 circularà únicament entre setmana amb una freqüència de pas de 40 minuts i no tindrà servei el cap de setmana. La línia L-9 Polígons mantindrà entre setmana l'horari dels dies feiners i no oferirà servei el cap de setmana. Pel que fa a la línia L-10 Llívia aplicarà l'horari de dissabte als dies feiners i dissabte i no circularà els diumenges.

 

Tancament de les oficines d'atenció d'autobusos

A més de la restricció temporal del servei, el decret estableix també el tancament de les oficines d'atenció d'autobusos a l'avinguda de Madrid i plaça Sant Joan. Es manté però, l'atenció telefònica i en línia. Mentre duri aquesta situació d'estat d'alarma i excepcional els autobusos no acceptaran el pagament en metàl·lic.

 

Les mesures aplicades s'adapten a la situació excepcional i al passatge existent. El decret de l'alcalde estableix que es revisarà diàriament el funcionament del servei per adaptar-lo en funció de les necessitats i l'empresa té l'obligació de comunicar a la Paeria les possibles afectacions sobre el personal adscrit al servei.

 

És per això que vist l'informe del cap de servei d'obra pública de l'Ajuntament de Lleida i del gerent d'autobusos de Lleida amb les mesures descrites, l'alcalde ha aprovat la suspensió parcial del contracte de gestió del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers de Lleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *