Sense Categoria

La Paeria i la Diputació de Lleida envien els seus treballadors a casa

Avatar
  • març 13, 2020
  • 3 min read

Imatge d'arxiu de la Paeria de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha establert un Pla d'actuació interna per a la prevenció i protecció del personal amb motiu del Coronavirus SARS-CoV-2. Entre les mesures destacables d'aquest pla hi ha l'opció de teletreball per a tots els llocs que siguin susceptibles de poder-s'hi acollir.

 

En el cas del col·lectiu específic de treballadors i treballadores de les Escoles Bressol, Ludoteques, Conservatori Municipal de Música, Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol i Aula Municipal de Teatre s'estableix específicament que, d'acord amb les indicacions del Departament d'Educació, han d'estar localitzables.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Ha habilitat una eina de comunicació interna

En el marc de l'esmentat Pla, la Paeria també ha habilitat una eina de comunicació interna i específica a través del canal Telegram (@RH_Paeria) per a tots els treballadors i treballadores. Amb aquesta acció es vol agilitzar la informació que es vagi produint entorn de l'evolució del Covid-19, així com les mesures específiques que es puguin aplicar d'acord amb l'establert per les autoritats competents en la matèria.

 

Els objectius principals del Pla, amb mesures preventives que ha de seguir la plantilla municipal, són la protecció de la salut dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament i reduir el risc d'exposició i contagi de la malaltia als diferents centres de treball de la Paeria. Entre les mesures que preveu el Pla hi ha la possibilitat de fitxar des de l'espai d'intranet municipal en lloc de fer-ho amb l'empremta digital, prioritzar l'atenció telefònica o on-line i valorar mesures de conciliació per al personal amb opcions de flexibilitzar l'horari i teletreball.

 

Les mateixes mesures a la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida ha decidit cessar l'activitat de cara al públic i facilitar la conciliació dels treballadors pel coronavirus. Són algunes de les mesures preventives que ha adoptat per contribuir a frenar la propagació del coronavirus. Les Escoles Especials tancaran també a partir des d'aquest divendres i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) tanca les exposicions i la biblioteca. Des de la Diputació es recomana a la població que eviti al màxim els tràmits presencials a les oficines de l'ens i en els serveis d'atenció al públic es prioritzarà l'atenció telefònica i digital. A les oficines de registre caldrà evitar cues i, en cas que no sigui possible, caldrà mantenir la distància de com a mínim un metre entre persones.

 

El president Joan Talarn ha emès un plec de mesures a adoptar amb motiu de la covid-19 seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat per evitar la propagació del contagi. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha anunciat que es considerarà «deure inexcusable» l'absència laboral per facilitar que el personal de la Diputació pugui atendre els seus familiars menors d'edat o dependents a causa del tancament dels centres escolars o de persones grans.

 

Entre les instruccions donades a tot el personal destaca «minimitzar» les reunions de caràcter presencial i intensificar el pla de neteja de les dependències administratives. En aquest sentit, i en consonància amb les instruccions del Departament d'Educació també es tancaran les Escoles Especials Llar de Sant Josep, ubicades al complex de la Caparrella des d'aquest mateix divendres.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *