Sense Categoria

La Paeria començarà dilluns a desinfectar els carrers amb hipoclorit de sodi

Avatar
  • març 28, 2020
  • 2 min read

Mollerussa intensifica la neteja de la via pública amb productes desinfectants | LleidaDiari.cat

L'empresa concessionària del servei de neteja i recollida de brossa a Lleida (Ilnet) començarà dilluns a desinfectar amb hipoclorit de sodi els carrers de la ciutat. Inicialment, s'intensificarà el servei en els llocs de major pas de persones, especialment al voltant dels centres sanitaris, on la neteja es farà diàriament, mentre duri el període d'alarma pel virus Covid-19, seguint les directrius fixades des del Departament de Salut de la Generalitat i del Ministeri de Sanitat del Govern de l'Estat.

 

La desinfecció a la resta de localitzacions previstes, on s'inclouen els establiments d'alimentació oberts al públic, es farà cada dos dies. Aquesta desinfecció es pot començar a realitzar ara, després que Ilnet hagi procedit durant els dies previs a una neteja intensiva dels indrets on s'ha d'aplicar, per aconseguir la màxima efectivitat contra el Covid-19.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La desinfecció es durà a terme amb hipoclorit sòdic

La desinfecció es durà a terme amb hipoclorit sòdic, diluït al 0,5%, després de fer la neteja amb mitjans mecànics i amb els equips de protecció adequats. Aquest compost s'aplicarà de forma controlada i localitzada, fent èmfasi en superfícies de contacte, com el mobiliari urbà i les baranes, però en cap cas de forma generalitzada a l'ambient.

 

Tot i que el producte no és volàtil, com a mesura de prevenció, l'àrea de Serveis Urbans s'ha posat en contacte amb l'Associació d'Afectats amb Sensibilitat Química, per tal d'informar-los del tipus de desinfectant, de les zones d'aplicació i dels horaris de treball, tal com marca la normativa, per minimitzar les molèsties que poden patir aquestes persones. En el quadre adjunt, trobareu els llocs, carrers i horaris en els quals actuaran els tres equips de desinfecció d'Ilnet a partir de dilluns. Hi haurà dos brigades de treball al matí i una a la tarda. Paral·lelament a aquest servei de neteja intensiva, es continua fent la neteja i escombrada mecànica i manual a la resta de la ciutat de Lleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *