Mor per coronavirus el lleidatà que va patir un atac de cor durant les càrregues de l’1-O

El veí de la Mariola, Enric Sirvent

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol per la pèrdua d'Enric Sirvent | LleidaDiari.cat

El veí de Lleida que va patir un atac de cor durant les càrregues policials per l'1-O al col·legi electoral de la Mariola ha mort aquest dimarts per coronavirus.

 

Les xarxes socials s'han omplert amb missatges de condol per la pèrdua d'Enric Sirvent, com el de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que li ha donat les gràcies pel seu exemple; o el de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que l'ha definit com «un bon home, un lleidatà que simbolitza i representa els ciutadans que van ser agredits» durant el referèndum de l'1 d'octubre. «Viurà per sempre en la nostra memòria», acaba el paer en cap.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El centre cívic de la Mariola va ser un dels centres on es van produir càrregues policials

També ha expressat el condol públicament el seu advocat Jaume Alonso-Cuevillas, amb qui va denunciar tres policies espanyols de lesions per haver-lo agredit l'1-O i també d'omissió del deure de socors. «Va ser una les principals víctimes de la violència policial de l'1-O. Per la seva memòria procurarem que els fets no quedin impunes», ha escrit.

 

El centre cívic de la Mariola va ser un dels centres de votació on es van produir càrregues policials l'1-O. Aquí va ser també on aquest veí de Lleida, Enric Sirvent, va patir un atac de cor i va haver de ser traslladat a l'hospital. Sirvent va denunciar l'actuació de la policia i va declarar en fase d'instrucció el 20 de febrer de 2019. Va explicar que va partir una aturada respiratòria i que els agents de la policia espanyola no van fer res per atendre'l.

 

Dos morts i 31 nous positius per coronavirus a Lleida en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres que en les últimes hores han mort 2 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària (RS) Lleida i que no s’ha registrat cap defunció a la RS Alt Pirineu i Aran arran del coronavirus SARS-CoV-2 (dades de defuncions corresponen a les registrades en els centres hospitalaris). Salut també ha confirmat 27 casos positius nous a la RS Lleida per coronavirus SARS-CoV-2. Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, el Departament de Salut confirma 4 casos positius nous.