Sense Categoria

Lleida tindrà mercats setmanals, però només amb parades d’alimentació

Avatar
  • març 13, 2020
  • 3 min read

Els mercadets de Lleida seguiran malgrat coronavirus | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha decidit aixecar el veto als mercats setmanals a l'aire lliure però limita la presència de les parades a les d'alimentació. Com a mesures de prevenció, es reorganitzaran les parades per ubicar-les més espaiades i es vigilaran per evitar aglomeracions. Rectifica així la prohibició de suspendre els mercats de fruites i verdures de dijous i dissabte a la ciutat de Lleida pel coronavirus, seguint la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari.

 

La decisió havia provocat crítiques d'agricultors que no entenien el veto als mercats a l'aire lliure però no a les grans superfícies comercials. D'acord amb aquesta resolució signada per decret, la Regidoria de Comerç treballarà per reubicar les parades de fruita i verdura per determinar les distàncies corresponents de seguretat. L'objectiu és garantir la continuïtat dels mercats d'abastament de productes frescos a l'aire lliure, sempre es compleixin les mesures de distanciament aprovades per la covid-19.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Els enterraments es faran a porta tancada al cementiri

D'altra banda, el decret signat aquest dijous també recull que els enterraments es faran a porta tancada al cementiri i recomana les persones que pertanyen a grups de risc que no vagin al tanatori i evitin aglomeracions. Pueyo ha explicat que s'està estudiant celebrar el pròxim ple a porta tancada i que s'ha parlat amb la comunitat islàmica perquè controlin els aforaments els dies d'oració.

 

Amb aquestes mesures, Pueyo ha dit que es dona resposta a la situació de «preocupació» que, entén, existeix, però demana que sigui «ordenada» i que es vetlli per la protecció individual i del sistema de salut. Les restriccions anunciades duraran de moment quinze dies, concretament entre 13 i 27 de març, tot i que no es descarta prolongar-ho o modificar les mesures, segons les necessitats.

 

També ha suspès tots els espectacles que es fan en equipaments municipals

L'Ajuntament també ha suspès tots els espectacles que es fan en equipaments municipals i les activitats extraescolars organitzades per la Paeria. Pueyo ha agraït la implicació de tots els grups municipals que entenen que, amb aquest assumpte, fer política de partit seria «egoista, insolidari i irresponsable» i ha anunciat que de moment es continuaran celebrant les reunions necessàries de comissions i que s'està estudiant si el pròxim ple se celebrarà a porta tancada.

 

L'alcalde també ha explicat que s'ha parlat amb la comunitat islàmica perquè tinguin en compte les restriccions i ha afegit que es controlaran els aforaments els dies d'oració amb Guàrdia Urbana. Pel que fa al transport públic, Pueyo ha dit que es farà una desinfecció «quotidiana i rigorosa» dels autobusos i que els conductors podran prohibir l'accés de persones per evitar aglomeracions o contagis.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *