Els jutges de Lleida acorden suspendre les vistes i actuacions judicials

Pla general de l'edifici dels jutjats de Lleida

S'estableixen serveis mínims per fer front als serveis de guàrdia i procediments urgents o amb perjudicis irreparables | LleidaDiari.cat

La junta de jutges del partit judicial de Lleida han acordat aquest divendres suspendre els judicis i les actuacions judicials durant quinze dies pel coronavirus, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

 

Expliquen que prenen la decisió per un «mínim sentit de responsabilitat» perquè ningú no s'hagi de desplaçar al jutjat, conscients dels «riscos coneguts per tots». L'acord exclou els serveis de guàrdia, que se seguiran oferint, així com procediments «urgents» o qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar «perjudicis irreparables». L'acord, d'execució immediata, s'ha comunicat a la presidència del TSJC perquè l'autoritzi i el remeti a la Comissió Permanent del CGPJ perquè el ratifiqui, seguint el protocol.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Per evitar la propagació del coronavirus entre els ciutadans

La junta de jutges del partit judicial de Lleida ha explicat que l'acord s'ha pres per evitar la propagació del coronavirus entre els ciutadans, usuaris i personal de l'administració de justícia que treballen a l'edifici, tenint en compte també, les mesures de confinament de poblacions de l'Anoia, «molt ben comunicades amb Lleida». És per això que consideren necessari «avançar-se a la possible propagació del virus» amb aquestes les limitacions.

 

L'acord, però, recull que queden exclosos de la suspensió els serveis de guàrdia, qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar «perjudicis irreparables», internaments urgents, mesures de protecció de menors i ordres de protecció en matèria de violència contra la dona i menors. Tampoc s'aturaran actuacions amb detinguts, adopció de mesures cautelars urgents, entrades i registres «inajornables» i qualsevol actuació amb presos o detinguts o actuacions urgents de vigilància penitenciària així com els processos judicials en què s'al·legui vulneració de drets fonamentals i que siguin «urgents». Pel que fa al registre civil també se seguiran expedint llicències d'enterrament, celebració de matrimonis i inscripcions de naixement.