Sense Categoria

Les infermeres de Lleida alerten de la falta de material per fer front al coronavirus

Avatar
  • març 19, 2020
  • 2 min read

Una infermera es prepara al pasadís de la unitat de cures intensives | Àngel Ullate

La presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Montserrat Gea, denuncia les condicions en què està treballant el personal d'Infermeria davant l'emergència provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

 

«Si no arriben els recursos als centres crítics, farem de la sanitat el primer focus de contagi», adverteix. En aquest sentit, posa de relleu la manca de material sanitari i d'equips de protecció individuals (EPI) que pateixen els hospitals, els Centres d'Atenció Primària (CAP), les àrees d'Atenció Geriàtrica i Sociosanitària, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i, fins i tot, els equipaments funeraris. Gea també lamenta que «encara hi ha infermeres que no han estat contractades el 100% de la jornada».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'Atenció Sanitària està al límit

La presidenta del COILL assegura que «la primera línia de l'Atenció Sanitària està al límit i els professionals, ni tan sols compten amb els Equips de Protecció Individual suficients). «No podem acabar els torns a l'expectativa de quantes infermeres i infermers cauran avui», assenyala Gea. La presidenta del COILL també ha tingut unes paraules per agrair la responsabilitat que està demostrant la ciutadania «amb un confinament voluntari i quasi immediat», un fet que, segons Gea, «mereix una resposta a l'alçada», ha dit.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *