Impulsen la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar el voluntariat a la ciutat

Imatge del cartell

La Paeria impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat. La iniciativa es posa en marxa per organitzar les accions de voluntariat i de suport comunitari que han sorgit els darrers dies per la situació d'emergència sanitària pel coronavirus.

 

L'alcalde Miquel Pueyo ha valorat aquest dilluns la solidaritat mostrada per la ciutadania i la seva capacitat de mobilització, un gest encomiable que cal unificar, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries. En aquest sentit, la proposta es posa en marxa amb una pàgina web on es poden omplir els formularis tant per prestar ajuda com per sol·licitar-la.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Les accions se centren bàsicament a donar suport o rebre'l

Les accions se centren bàsicament a donar suport o rebre'l per: anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d'animals domèstics per a la gent gran. Els formularis on-line contemplen els aspectes de protecció de dades i ja informen dels requisits i/o observacions corresponents.

 

També s'ha creat un correu electrònic (ajuda@paeria.cat) i un telèfon per a persones que no tinguin adreça electrònica 683 64 40 39 (de 9 a 14 h). A més, es penjaran cartells per informar de la iniciativa i per explicar el funcionament. La Xarxa de Solidaritat Lleida s'està desenvolupament amb un treball transversal, amb la implicació de diverses regidories (Salut, Joventut, Serveis Socials i Participació) així com d'entitats ciutadanes. D'aquesta manera, se centralitzen les ofertes i les demandes i s'intenta donar resposta de la manera més acurada possible.

 

La Paeria fa una crida a les persones i les entitats per sumar esforços i canalitzar el dispositiu de voluntariat a través de la Xarxa de Solidaritat Lleida. S'ha de recordar que la Paeria ha habilitat un espai web amb la informació municipal a l'entorn del Covid-19i també el nou canal de Telegram La Paeria s'explica.

 

Agraïment a les iniciatives ciutadanes

L'Ajuntament de Lleida celebra que hagin sorgit a la ciutat xarxes de suport autoorganitzades que posen el bé comú per damunt de l'individualisme. En cap cas es pretén desmerèixer aquesta tasca dels veïns i veïnes, però la Paeria entén que la coordinació es feia necessària per tal de preservar la salut i la seguretat de tothom. El Govern de la Paeria sempre intentarà sumar i és per això que la proposta inicial neix amb el consens de més de 20 entitats, esperant que s'hi acabin incorporant moltes més.

 

Organització

L'organització de la Xarxa s'ha fet seguint les recomanacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que, entre d'altres, assenyala com a necessari que:

  

  

-les iniciatives estiguin coordinades pels poders públics locals.

  

  

-les iniciatives han de comunicar-se a l'autoritat competent per gestionar l'esmentada coordinació.

  

  

-les iniciatives han de respectar les instruccions i les recomanacions dels poders públics sanitaris i d'ordre públic per garantir la seguretat de les persones participants.

  

  

-les iniciatives han d'articular accions perquè es puguin desenvolupar des de l'acció voluntària no professional, per complementar l'acció dels professionals.

  

  

-les iniciatives han d'estar en contacte permanent amb les autoritats locals.