Sense Categoria

L’Exèrcit desinfecta el centre geriàtric de la Pobla de Segur

Avatar
  • març 25, 2020
  • 2 min read

S'ha confirmat la mort de 2 residents, 6 estan hospitalitzats i 8 confinats a la residència | LleidaDiari.cat

Efectius del Grup Sanitari de l'Exèrcit procedents de Saragossa han dut a terme aquest dimecres treballs de desinfecció del Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), on la setmana passada es van confirmar quatre casos de coronavirus.

 

En aquest centre hi viuen 71 persones d'edat avançada. El director del Geriàtric, Ramon Mitjana, ha confirmat que 2 dels residents que estaven ingressats a l'Hospital de Tremp han mort per covid-19. Són una dona de 86 anys i un home de 98. Actualment hi ha 6 usuaris amb coronavirus hospitalitzats i 8 més amb símptomes confinats a la residència.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una fumigació de totes les habitacions i zones comunes 

El comandant del Grup Sanitari de l'Exèrcit de Saragossa, Jorge Galán, ha explicat que han fet una fumigació de totes les habitacions i zones comuns amb l'objectiu de «pal·liar una mica» la situació. Els usuaris es mantenen dins la residència, ha dit, i la desinfecció es fa en dues fases. Al matí s'han desinfectat les habitacions mentre els usuaris estaven en alguna de les zones comuns mantenint les distàncies de seguretat. «Estaran fora de les habitacions unes tres hores mentre el producte, específic per a virus, fa efecte», ha relatat. A la tarda, els usuaris tornaran a les seves habitacions i es desinfectaran les zones comunes.

 

El director del Geriàtric, Ramon Mitjana, ha agraït la col·laboració dels militars que han fet possible la desinfecció del centre, a petició de l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró. Mitjana també ha demanat la col·laboració de voluntaris per ajudar els treballadors del Centre Geriàtric, ja que 10 dels treballadors, que suposen un 35% de la plantilla, estan de baixa perquè o bé presenten símptomes de coronavirus o bé per angoixa o por. No és el primer cop que l'Exèrcit actua a Catalunya arran de la crisi pel covid-19, ja que la setmana passada van desinfectar el Port de Barcelona i l'Aeroport del Prat.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *